KB Dubravi poslali su još 29 respiratora, 11 ih nema servisni list – ne rade

Od 112 pacijenata koji su u Hrvatskoj na respiratoru zbog komplikacija s koronom, 40 ih je priključeno na respirator samo u KB Dubravi.

S obzirom na to da je KB Dubrava postala ključni centar u borbi s COVID-19, pacijente i građane obeshrabruje i zabrinjava sve što se trenutačno ondje događa. Liječnici i sestre prosvjeduju zbog, kako kažu, loših uvjeta rada. Respiratori kapaju, ali ih opet nema dovoljno i zahtijevaju novu radnu snagu, liječnike i sestre osposobljene da rade s njima. Nestaje struje pa ih još i ručno pokreću jer ne rade agregati. Uz sve to, izgleda da je nemoguće doznati i točan broj respiratora s kojima barataju i koji su upotrebljivi.

Prema neslužbenim informacijama iz bolnice, u funkciji je do jučer bilo 40 respiratora te u pripremi još 29, o kojih su 11 trenutno neupotrebljivi jer nemaju servisni list i ne rade. Službeni podatak iz Ministarstva zdravstva je da je 20 respiratora stiglo naknadno u KB Dubrava iz drugih hrvatskih bolnica, ali nema podatka koliko ih ukupno ima u bolnici i koliko ih je ispravno da ih se može koristiti

Na respiratoru u Dubravi je 40 pacijenata, samo su još dva uređaja slobodna, a instaliraju se još tri, kažu za 24 sata neslužbeni izvori u bolnici. Dakle, unatrag nekoliko dana postavljeno je desetak novih respiratora i dva su trenutačno slobodna. Izvori kažu da je bolnica od drugih ustanova dobila još 29 respiratora, od kojih je, međutim, 11 bez servisnog lista te su neispravni.

Facebook Commentsloading...
Loading...
DIJELI