KLUBOVI U METROPOLI RADE I IZA PONOĆI! Oglasio se i Stožer: ‘Ako se ovako nastavi, mjere će se produljiti’

Zagreb je ovog vikenda postao sjedište ”ilegalne” zabave poslije ponoći. I dok neki klubovi zbog neprofitabilnosti ne rade uopće, drugi poštuju pravilo rada do ponoći, a oni treći igraju po svojim pravilima.

Riječ je o klubovima koji, navodno, koriste rupe u zakonima te se potpisuju pod restoran, a baš ta opcija donosi im mogućnost rada do 2 sata ujutro.

Klubovi izvana izgledaju zatvoreno, prenosi 24 sata. Preko izloga polijepljeni su veliki crni zastori, a gosti su partijali samo na stranama klubova suprotnih od ulaza. U nekima od njih umjesto pravih računa izdaju se predračuni, a neki su išli toliko daleko da su na svojim službenim profilima i stavljali događaje naglašavajući svoje radno vrijeme i to dva sata nakon ponoći.

Stožer Civilne Zaštite između ostalog navodi kako bi se s obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju ove mjere mogle produljiti ukoliko se ista ne poboljša, piše Zagreb.info.

Što se tiče samih intervencija po pitanju ne pridržavanja rada do ponoći, Stožer navodi kako su “nadzorom inspekcijske službe civilne zaštite utvrđene nepravilnosti što se tiče nepridržavanja propisanog radnog vremena, a za što su protiv prekršitelja podneseni prekršajni nalozi”, no ne navode i koliko je takvih intervencija bilo.Na upit kad bi glazbenici mogli početi nastupati u klubovima, Stožer ne daje konkretan odgovor već navodi kako “sve ovisi o epidemiološkoj situaciji, a kada se ostvare povoljni uvjeti od strane epidemiološke službe bit će propisane epidemiološke mjere.”

Iz Policijske uprave zagrebačke tvrde kako je zaprimljeno 13 dojava o kršenju radnog vremena klubova do ponoći, te su ustanovljena dva prekršaja prethodnog vikenda.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI