Kolar: SDP je potreba Hrvatskoj jer bez jakog SDP-a nema niti jake Hrvatske

Igor Kralj/PIXSELL

Poraženi kandidat na SDP-ovim unutarstranačkim izborima Željko Kolar čestitao je novoizabranom predsjedniku SDP-a Peđi Grbinu i poručio kako vjeruje da okupiti SDP, jer jedino tako se može ići naprijed.

“Čestitam Peđi Grbinu i želim mu sve najbolje i pozivam sve stranačke kolege i kolegice da novom predsjedniku damo punu podršku jer SDP je velika stranka, SDP je potreba Hrvatskoj jer bez jakog SDP-a nema niti jake Hrvatske”, rekao je Kolar u subotu navečer u središnjici stranke.

Kolar je zahvalio svim kolegama koji su izašli na izbore kao i onima koji su glasali za njega istaknuvši kako vjeruje da oni koji nisu imali pravo glasa da će ga sljedeći puta imati.

“Moramo zatvoriti sukobe između sebe, moramo surađivati, moramo se okupljati jer jedino tako SDP može ići naprijed, vrijedi se boriti za SDP, vrijedi se boriti za naprednu državu i vrijedi se boriti za solidarno društvo”, rekao je.

“U SDP-u ima snage, energije, volje, a vjerujem da će u novom predsjedniku biti i mudrosti da okupi SDP, svu ljevicu i da se svi zajedno borimo za bolju Hrvatsku”, dodao je Kolar.



Željko Kolar osvojio je 2760 glasova, odnosno 35 posto, a Peđa Grbin je 5127 glasova odnosno 65 posto.

Predsjednik Središnje izborne komisije (SIK) Ivan Čizmić izvijestio je da je ukupno glasovalo 7993 birača od toga važećih je bilo 7887, izlaznost je bila 68,67 posto.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI