KOLIKO ZARAĐUJU KLADIONICE U HRVATSKOJ? Cifre od kojih se pada u nesvjest

Kladionice i automat klubovi da, ugostiteljski objekti ne, epilog je to novih, ublaženih mjera koje je predstavila vlada premijera Andreja Plenkovića.

Prema tim novim mjerama kojima se nastoji suzbiti pandemija koronavirusa, građani će do kafića moći prošetati isključivo po kavu, ili neki drugi napitak za van dok se kladionice i automat klubovi otvaraju.

Mjera je to koja je izazvala mnoštvo polemika u javnom prostoru, baš kao što se svojedobno polemiziralo o mjerama za pomoć poduzetnicima u prvom valu koronakrize kada su jednu od najvećih potpora dobili u Super sport kladionicama.

No, ako je suditi po financijskim izvještima tvrtki koje pripremaju klađenja i igre na sreću u ovoj branši ozbiljnije krize nema. Hrvati se naprosto vole kladiti, a logika kaže da od tih klađenja kladioničari i više nego dobro žive. Tako je recimo Super sport koji slovi i za najveći lanac kladionica u zemlji prije ove prošle krizne godine ostvario prihode u iznosu od 847 milijuna kuna. Ti basnoslovni prihodi ujedno predstavljaju i rast od 20 posto. Nešto manje, odnosno 523 milijuna kuna iznosio je dobitak ovog lanca kladionica nakon oporezivanja.

Državna Hrvatska lutrija koja ni u drugom valu mjera nije bila zatvarana također se ima čime hvaliti, godišnji prihodi sežu im i do 637 milijuna kuna. S prihodima od 614 milijuna kuna na treće se mjesto pozicionirala dugopoljska tvrtka Hattrick-PSK.Značajan udio u prhodima ove kladionice kao uostalom i ostalih čine aparati za klađenje koji se nerijetko postavljaju i u ugostiteljske objekte. Ova je kladionica u vlasništvu irske Sports Groupe LTD kojom rukovodi Jerko Šarić direktor i suvlasnik niza tvrtki. Germania sport kladionice ubiru prihode koji premašuju 105 milijuna kuna, do ove krize bilježili su konstantan rast te su paralelno s time postepeno povećavali broj zaposlenih.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI