KOLINDINA BIVŠA SAVJETNICA O MILANOVIĆU: ‘Zamjerio se svima, to je pozicija vrijedna poštivanja’! Evo što je sve rekla!

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Predsjednik Zoran Milanović ponovno je okupirao javni prostor. Njegova Facebook objava s oštrom kritikom političkog analitičara i profesora Žarka Puhovskog izazvala je lavinu reakcija. Bura u javnosti se ne stišava, a iščitavajući komentare u javnom prostoru čini se kako unatoč žestokim kritikama i s lijevog i desnog političkog spektra predsjednik Milanović za svoje istupe dobiva potporu. Političkim elitama često se zamjeraju otuđenost od svakodnevnog života i umivene izjave u kojima često diplomatski iz raznih političkih interesa izbjegavaju dati odgovor na postavljena pitanja. Izjave za javnost su jedno, a politika se odvija iza zatvorenih vrata raznih ureda. Populistički pokreti diljem svijeta na toj su paradigmi gradili svoj uspjeh, ali Zorana Milanovića malo tko će usporediti s pojavama poput Ivana Pernara.

Milanovića se danas opisuje kao čovjeka koji jednostavno ne kalkulira što je jedan model političkog nastupa koji snažno odudara od pragmatične i diplomatske vizije modernog političara. Moglo bi se reći kako Hrvatska javnost nije naviknuta da jedan političar, osobito na tako visokoj funkciji bez ikakve zadrške, eksplicitno izražava svoje stavove kritizirajući i one koji su ga izabrali i to u političkoj areni gdje stranačke suborce braniš čak i kada su krivi. Stranka prije svega, reklo bi se. Milanović trenutno ne pripada nikome i to se u hrvatskoj politici do sada nije vidjelo bez obzira na to jesu li njegovi istupi primjereni ili pak nisu. Na Milanovićev rafal po svemu i svakome u sličnom tonu osvrnula se i Mirjana Hrga bivša savjetnica predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, dugogodišnja novinarka, urednica i voditeljica koja ne ulazeći u sadržaj aktualne političke svađe smatra kako je Milanovićeva trenutna pozicija u kojoj se zamjerio cjelokupnoj političkoj sceni vrijedna poštovanja pritom naglasivši kako je “u godinu dana s ‘one strane’ vidjela političkih medvjeda koji bi rođenu djecu prodali za vlastiti interes, a kamoli izgovorili mišljenje ako je suprotno mišljenju miljea iz kojeg dolazi”, rekla je između ostalog Hrga.

Njezinu objavu prenosimo u cijelosti:

Znam kad ovo napisem da ce u odredjenim krugovima Predsjednik RH jos losije kotirati, no ne dovodeci u pitanje svoje profesionalno iskustvo koje je neusporedivo s iskustvom seoskih bukaca, moram primjetiti da svjedocimo necemu nevidjenom na hrvatskoj politickoj sceni.
Nakon sto sam se godinu dana “s one strane” nagledala “politickih medvjeda” koji bi rodjenu djecu prodali za vlastiti interes, a kamoli izgovorili svoje misljenje ako je suprotno misljenju miljea iz kojeg dolazi, Zoran Milanovic je hrabro iskoristio mogucnost da se svima ne dopadne.
Nisu ga voljeli oni, sad ga ne vole ni “njegovi”.
Pozicija vrijedna postivanja.
(ne zanima me vase misljenje)

Facebook Comments



Loading...
DIJELI