Komunikacijska stručnjakinja o sukobu Ćorića i Oreščanina: To su dvije suprotstavljene strane koje je nemoguće pomiriti

N1

Ministar gospodarstva Tomislav Ćorić i Dražen Oreščanin iz Udruge Glas poduzetnika sukobili su se u emisiji Otvoreno na HRT-u u kojoj se raspravljalo o epidemiološkim mjerama i sve većem nezadovoljstvu poduzetnika i ugostitelja.

“Ja ne vjerujem niti jednom podatku koji će iznijeti bilo Bujas bilo Oreščanin”, rekao je ministar na što se Oreščanin počeo glasno smijati ne mogavši se suspregnuti.

“Gospodine Oreščanin, možete se vi smijati koliko god hoćete, vi i vaša ekipa…”, nastavio je Ćorić, a Oreščanin mu je uzvratio: “Ja se smijem vašoj maski s vašim inicijalima i pričama na Twitteru…”.

Komunikacijska stručnjakinja Ankica Mamić objašnjava nam kako je riječ o dva izrazito suprotstavljena interesa.

“Ministar Ćorić je predstavnik države, a percepcija vlade i države među poduzetnicima nipošto nije dobra. Gospodin Oreščanin zastupao je interese svoje udruge do te granice koja je nekom prihvatljiva, a nekom nije”.



Dalje navodi kako su to u ovom trenutku dvije suprotstavljene strane koje je nemoguće pomiriti. Udruga Glas poduzetnika se nametnula kao udruga koja predstavlja malo i srednje gospodarstvo te su u kupu vidljive samo velike tvrtke i oni su se izborili za taj svoj dio vidljivosti.

Dodaje kako će takvih sukoba biti sve više i više. “Ne treba zaboraviti da idemo u lokalne izbore. Tu ima jako puno interesa i svega će biti i svakakvih će biti komunikacija”, tvrdi.

Ističe kako se uopće pitanje komunikacije u javnom prostoru treba gledati sa nekoliko različitih razina, “jedna je sadržaj s kojim se vi možete slagati ili ne slagati, a druga razina je svakako način na koji se komunicira”.

Uvijek se zalaže da u javnoj komunikaciji treba biti pristojan. “Isto tako nikoga se ne treba diskvalificirati, ljudi imaju i različite interese i stavove, nema apsolutnih istina i nema apsolutnih vrijednosti”, zaključuje.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI