KONTROVERZNA POVEZNICA MILANOVIĆA I PLENKOVIĆA: Slučajevi radi kojih se ide na sud

Cropix

Iako se često sukobljavaju, premijer Andrej Plenković i predsjednik Zoran Milanović imaju podosta dodirnih točaka, a jedna od njih odnosi se i na izbor najbližih suradnika.

Na popisu Plenkovićevih suradnika nalazila se tako donedavno bivša kninska gradonačelnica Josipa Rimac, koja je osim s predsjednikom Vlade kontaktirala i sa nizom njegovih drugih suradnika koji bi se baš poput Plenkovića uskoro mogli pojaviti kao svjedoci u njenom slučaju.

I predsjednik Zoran Milanović na zagrebačkom Županijskom sudu pojavljivao se u svojstvu svjedoka na suđenju Tomislavu Sauchi i Sandri Zeljko za lažiranje putnih naloga u aferi dnevnice. Izabrani predsjednik i bivši premijer Zoran Milanović pozvan je kao svjedok jer je bio Sauchin šef te zbog činjenice da se dio krivotvorenih putnih naloga odnosi na izmišljena putovanja njegovih posebnih savjetnika koji su u istrazi iskazivali da na putovanja koja su predmet optužnice nisu išli.

Milanovićev dolazak na sud prvi je slučaj u kojem je izabrani predsjednik države pozvan za svjedoka u nekom predmetu. Dosad su kao svjedoci na sudove pozivani Stjepan Mesić i Ivo Josipović, no tada su već bili bivši predsjednici.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI