KOZLOVEC UZVRATIO IZ ISTRE NA PROZIVKE: Poslao novu poruku Plenkoviću i Božinoviću

Photo: Srecko Niketic/PIXSELL

Načelnik istarskog Stožera civilne zaštite Dino Kozlevac izjavio je u utorak da će taj stožer, ako epidemiološka situacija bude povoljna, od Nacionalnog stožera zatražiti da se od 1. ožujka u Istri otvore terase kafića, te da to neće biti odluka županijskog Stožera civilne zaštite.

“Mi u Istri već 12 mjeseci radimo principijelno te isključivo donosimo odluke temeljene na struci i javno komuniciramo. Tako radimo i sada. Održali smo sastanak s institucijama, obrtničkom komorom i Cehom ugostitelja, razgovarali smo i uvažili njihove zahtjeve”, istaknuo je za Hinu načelnik Kozlevac.

Rekao je kako je odlučeno da će Stožer, ako sljedeći tjedan epidemiološko stanje bude povoljno kao ovaj tjedan, od Nacionalnog stožera zatražiti da se na području Istarske županije omogući otvaranje terasa kafića.

“Ništa sporno tu ne vidim. Mi komuniciramo javno, to je i interes obrtničke komore da javnost zna što radimo. Sve je u redu i nema tu nikakvog spora”, poručio je Kozlevac.

Nije htio komentirati izjavu predsjednika Vlade Andreja Plenkovića da se u tom slučaju radi o politikantstvu, ni izjavu ministra Davora Božinovića kako se “na epidemiji koronavirusa ne trebaju bildati mišići prije lokalnih izbora”.“Vjerujte mi, politika me u ovom trenutku uopće ne zanima i ne želim komentirati te izjave”, zaključio je Kozlevac o toj temi.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI