KREĆE OPERACIJA RUŠENJA BANDIĆA! Gradonačelnik nikad nervozniji: Tko sve udara na ‘šefa metropole’?

Foto: Cropix

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić posljednjih nekoliko tjedana definitivno ne spava mirno. Nije uzrok Bandićevih nemirnih snova strah od novog uhićenja, već strah od konkurencije. Njegova pozicija na čelu metropole nikada nije bila tako nestabilna, kao što je to sada slučaj. Posljedice razornog potresa još nisu ni blizu saniranja, a rezultati parlamentarnih izbora Bandiću su iznijedrili konkurenta Tomaševića, koji je baš zahvaljujući preferencijalnim glasovima u prvoij izbornoj jedinici ušao u parlament, iz kojega bi trebao krenuti na rušenje Bandića, što se ovaj niti ne libi priznati.

S druge strane, Bandić u Saboru nema niti jednog ‘žetončića’, u svojoj tradicionalnoj biračkoj bazi, drugoj izbornoj jedinici nije se uspio dogurati ni blizu izbornom pragu, što je ujedno jedan od pokazatelja njegove slabosti. Na nikad slabijeg Bandića uistinu juriša sve više kandidata, osim Tomislava Tomaševića kandidaturu je objavila i bivša Tuđmanova suradnica Vesna Škare Ožbolt, koja je za sada nezavisna kandidatkinja.

Premda se očekuje kako bi je mogao podržati HDZ izgleda da taj film ipak nećemo gledati, HDZ na lokalnim izborima za gradonačelnika Zagreba namjerava imati svojega kandidata budući da je krajnji cilj premijera Plenkovića osvajanje metropole. Premda za sada niti jedan njihov kandidat nije potvrđen u stranci se sve otvorenije progovara o tome da njihov kandidat bude Ivan Domagoj Milošević, osim ovog najbogatijeg hrvatskog p0litičara u igri je i Krunoslav Capak, dok je iz igri ispao Vili Beroš.

Upućeni svjedoče da Beroš nikada nije niti trebao biti kandidat za gradonačelnika već je to bio spin. Spin ili ne, da promišlja o kandidaturi za zagrebačkog gradonačelnika otkrio je i prvi čovjek Domovinskog pokreta Miroslav Škoro, a osim toga i u Mostu razmišljaju o gradonačelničkim izborima te se premišljaju između Marije Selak Raspudić i Zvonimira Troskota. Kandidaturu za gradonačelnicu Zagreba ponovno bi trebala istaknuti i Anka Mrak Taritaš, a za andidatom se intenzivno traga i u redovima Dalije Orešković, štoviše nije nemoguće da upravo ona okuša sreću i na tom političkom polju.

Dok većina političkih opcija razmatra svoje kandidate za gradonačelnika Zagreba, u SDP-u o tome ne razmišljaju budući da su fokusirani na unutarstranačke izbore, ali i kadrovski devastirani pa postoji mogućnost da podrže Tomaševića. Sve u svemu situacija je po Bandića neizvjesna, no on prema tvrdnjama upućenih nema namjeru odustati. Spreman je boriti se do samoga kraja, znajući da ga očekuje najsloženija borba u životu.Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI