Kritike mu nisu najbolje sjele: Plenković je bio u Slavoniji kod najjačeg aduta HDZ-a u Slavoniji

Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

Od ranije je poznato i prije samih lokalnih izbora kako su odnosi premijera Andreja Plenkovića i osječko-baranjskog župana Ivana Anušića u najmanju ruku zahlađeni.

Anušić se nakon izbora i usudio komentirati vodstvo stranke i dotaknuti u kojem smjeru ide ova koalicija sa SDSS-om, ali je isto tako i rekao kako bi dao svoj glas Miroslavu Škori da živi u Zagrebu.

Tako se na ovim izborima ponovno kandidirao za osječko-baranjskog župana i bez puno muke osvojio još jedan mandat te samim time i stranci pokazao kako je jak politički adut za Slavoniju.


Teško je u slavonskoj organizaciji vladajuće stranke pronaći nekoga tko je kritički nastrojen prema Anušiću. Štoviše mnogi tvrde kako je uspjeh mladog Ivana Radića u Osijeku dobrim dijelom zasluga župana koji je uspio presložiti i konsolidirati stranku te mobilizirati članstvo koje upravo u Anušićevoj retorici razaznaje sve ono što bi HDZ na duge staze trebao biti.

Kritike i baš od strane Anušića i nisu najbolje sjele Plenkoviću, ali ne može ništa posebno napraviti s obzirom na uspjeh i popularnost samog župana.Plenković je bio u Slavoniji tijekom petka, ali iz HDZ-a po tom pitanju ntiko ne progovora.

Što je točno bilo na njihovom susretu, možda saznamo u nekoliko dana.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI