LAVROV S MILANOVIĆEM I PLENKOVIĆEM: Ovo su teme koje Rusija treba raspraviti s Hrvatskom!

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov stiže u posjetu Hrvatskoj.

Imat će prilično zgusnut raspored, nakon susreta s našim ministrom vanjskih poslova Gordanom Grlićem Radmanom, očekuju ga i razgovori u četiri oka s premijerom Andrejom Plenkovićem i predsjednikom Zoranom Milanovićem.

Lavrov u Zagreb stiže u sklopu posjeta regiji, prethodno je boravio u Sarajevu, odnosno Beogradu. Podsjetimo, u Sarajevu je izbio veliki diplomatski incident kada su članovi predsjedništva BiH Zoran Komšić i Šefik Džaferović odbili doći na sastanak sa ruskim šefom diplomacije.

Lavrov je stigao povodom 25. obljetnice potpisivanja Daytonskog sporazuma, a ovo je prvi posjet ruskog ministra vanjskih poslova Hrvatskoj nakon 16 godina.

Prema najavama, teme razgovora najvišeg ruskog diplomata i hrvatskog državnog vrha biti će bilateralna suradnja, odnosi Europske unije i Rusije te stanje na jugoistoku Europe.



Također, posve je sigurno da će Lavrov s hrvatskim sugovornicima načeti i gospodarska pitanja. Svakako će jedna od tema biti Fortenova Grupa (bivši Agrokor) u kojoj ruski investitori drže gotovo polovicu vlasništva, a predmetom razgovora biti će i ulaganja u građevinski sektor, turizam i energetiku.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI