Lideri Zeleno-lijeve koalicije ‘otpilili’ Radničku frontu: ‘Imam važnijeg posla! Za našu je koaliciju poželjno izbjegavanje ekstrema’

Dramatična objava na Facebooku Mate Kapovića iz Radničke fronte koji je ustvrdio da “Zeleno-lijeva koalicije više ne postoji” nije ostavila neki dojam na njihove dojučerašnje partnere.

“Ne stignem to komentirati. U ovom trenutku mi je pitanje Radničke fronte manje važno od zagrebačkog proračuna”, izjavila nam je Rada Borić iz Nove ljevice.

Iz njezine izjave posve je jasno da Kapovićeva objava nije previše dirnula.

Sličan stav ima i predsjednik “Zelene alternative – ORaH-a” Zorislav Antun Petrović. “Idemo dalje”, poručuje.

“Zelena alternativa-ORaH nema razloga napuštati Zeleno-lijevu koaliciju, a uvjereni smo da je za našu koaliciju poželjno izbjegavanje bilo kakvih ekstrema. Sve stranke s kojima imamo ogroman stupanj poklapanja oko lijevih i socijalnih pitanja i dalje ostaju u priči, nema ni jednog razloga da to ne učinimo i mi”, rekao nam je Petrović.



Za komentar smo tražili i Tomislava Tomaševića iz platforme Možemo!, no on nam se nije javio. Ipak, za portal Index je potvrdio da će Zeleno-lijeve koalicije biti te da će na lokalne izbore ići bez Radničke fronte.

“Mogu potvrditi da je članstvo Možemo! i Zagreb je naš! odlučilo da na naredne lokalne izbore ne idemo s Radničkom frontom. Željeli smo o odluci prvo na sastanku razgovarati s koalicijom i utvrditi daljnje oblike suradnje, ali je dio vodstva RF-a opet odlučio prvo nas javno napasti s neosnovanim optužbama, a u isto vrijeme omalovažavati partnersku stranku Novu ljevicu”, rekao je Tomašević.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI