Liječnica demantirala ministra zdravstva: ‘Govori neistine’

Predsjednica Koordinacije liječnika obiteljske medicine Nataša Ban Toskić komentirala je istup ministra zdravstva Vilija Beroša. 

Ban Toskić je ponovila kako se radi o neistinama: “Prema godišnjem izvješću Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, obiteljski liječnici u prošloj su godini na hitne prijeme uputili svega 2,8 posto pacijenata s kojima su radili u ordinacijama. Što bi, prenoseno u brojke, bila 2 pacijenta tjedno”.

“Problem opterećenosti hitnih prijema je prisutan u cijelom svijetu, pa tako i u cijeloj Hrvatskoj. Obiteljski liječnici ne rade 24 sata na dan. Oni dežuraju subotom, nedjeljom i blagdanom. Ako oni nisu dostupni u pojedinom času, to ne znači da su za sve odgovorni. Ministar je sam u svom planu i programu cijepljenja naložio formiranje mobilnih timova za cijepljenje nepokretnih osoba u domovima. Takvi timovi su zasad formirani samo u Splitsko-dalmatinskoj i Vukovarsko-srijemskoj županiji. Obiteljski liječnici gotovo jedini cijepe na velikim punktovima, a istodobno cijepe i docjepljuju u vlastitim ordinacijama. Nejasno je zašto se ministar odlučio za ovakve izjave”, istaknula je Ban Toskić.


 

Facebook CommentsLoading...
DIJELI