LJEPOTICA KOJA JE MOGLA LJUBITI TITA! Prepala se da ga je nazvala ovcom: Pogodite kako se završilo!

Poznata jugoslavenska pjevačica Olivera Katarina nekoliko puta je pjevala Josipu Brozu Titu, a jedan njen lapsus ostao je vrlo dobro upamćen.

Ovaj događaj odigrao se na Tari kada je poznata pjevačica i glumica trebala nastupiti pred Titom i njegovom suprugom Jovankom. Tada se uplašila da je Tita nazvala ovcom.

“Da, mogli ste i da poljubite Tita. Naravno, ako ste Olivera Katarina.
Olivera je bila pozvana da pjeva drugu Titu i drugarici Jovanki, poslije dočeka Nove 1975. godine na Brijunima. Tri godine kasnije (1978), Olivera je ponovo pjevala pred Titom. Ovoga puta na planini Tara. Na Tari je trebala ostati šest dana. Olivera se trebala pobrinuti za orkestar. Tada se dogodilo nešto, što danas može izgledati samo kao anegdota, ako se zanemari pozadina tog događaja. Naime, kada je trebala objaviti posljednji razgovor s orkestrom pred nastup, iznenada su joj javili da je čitav orkestar vraćen u Beograd. Srećom, tu se zatekao Milutin Popović Zahar, koji se ponudio da joj pomogne. Bila je van sebe od straha. Počela je da pjeva svoju pjesmu “Ti si moje janje”, koja se može izvoditi bez orkestra. Međutim, umjesto da izgovori “Ti si moje janje”, Olivera je otpjevala “Ti si naše janje”, i ukopala se od straha. Nije znala kako će to protumačiti, jer nije željela da pomisle da je ona Titu poručila da je ovca. Ispričala se odmah. A jedan od političara je dodao, “Ne zaboravite — ona je glumica”. Dobila je veliki aplauz i vrtoglavo nestala sa scene”, objavljeno na Instagramu Beogradskimesec.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI