LOŠ POČETAK DANA! U Zagrebu 201 novooboljeli od koronavirusa!

Dok se čekaju novi podaci županijskih stožera o oboljelima od koronavirusa, a nakon toga i ukupni podaci Nacionalnog stožera, podsjetimo da je jučer zabilježeno 486 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2.

Broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj iznosio je 2662. Preminule su četiri osobe.

Zagrebu je od jučer zabilježen 201 novi slučaj zaraze. Očekuje se detaljnije priopćenje lokalnog Stožera.

U Sisačko-moslavačkoj županiji, na današnji dan je osamnaest novooboljelih osoba od zarazne bolesti COVID-19. Riječ je o šest osoba s područja grada Siska, osam osoba s područja grada Popovače, dvije osobe s područja grada Kutine, jednoj osobi s područja grada Petrinje i jednoj osobi s područja općine Martinska Ves.

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 145 uzoraka briseva  (107 za administrativne potrebe) na COVID-19, od kojih je potvrđen jedan pozitivan.Riječ je o uvezenom slučaju, osobi koja je boravila i vratila se iz Ruske Federacije. Epidemiološka obrada je u tijeku. Izliječene su dvije osobe.

Trenutno je 10 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba. U mjerama samoizolacije nalazi se 192 osobe.

U zadnja 24 sata na području Brodsko-posavske županije zabilježeno je sedam novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2. Šest zaraženih osoba ima prebivalište na području grada Slavonskog Broda, a jedna na području općine Oriovac.

Ukupan broj zaraženih osoba s prebivalištem na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 674, dok je broj aktivnih slučajeva 28 (3 više nego prethodni dan). Kao i prethodnih dana, hospitalizirano je 7 osoba, od čega je jedna hospitalizirana osoba na respiratoru. Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalazi ukupno 278 osoba (16 osoba više nego prethodni dan).

Prema podacima epidemiološke službe Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije, u posljednja 24 sata na području Županije pozitivan nalaz na  koronavirus potvrđen je kod 11 osoba, dok su 24 osobe ozdravile.  U ovome trenutku na području Primorsko-goranske županije 109 je aktivnih slučajeva COVID-19 bolesti, a obrađeno je 450 uzoraka.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI