Lukšić: “Imamo lijekova za još nekoliko dana”

Ivica Lukšić, ravnatelj KB Dubrava govorio je o tome kako se bolnica nosi s rastom broja zaraženih, kakvo je stanje s lijekovima i o ostalim stvarima.

Otkrio je kako u KB-u Dubrava imaju kontinuirani rast bolesnika, samo danas nešto više od 280. Od toga su 52 pacijenta na respiratoru.

Lukšić smatra da će Hrvatska morati razmisliti o nabavi drugih cjepiva ako skepsa javnosti prema AstraZeneci bude i dalje rasla.

Ravnatelj KB-a Dubrava rekao je da se i na današnjem sastanku ekspertne skupine raspravljalo o ponovnoj aktivaciji Arene Zagreb gdje bi se smještali oboljeli od koronavirusa.

“U ovom trenutku Arena neće biti potrebna, ali sve je spremno i ako bi to došlo. Imamo veliko iskustvo iz prethodnih valova i na koncu imamo dovoljan broj respiratora. U mnogim stvarima smo sada u povoljnijoj situaciji nego prije, ali činjenica je da i sve druge bolnice imaju svoje covid-odjele”, kaže.



Što se tiče obustave isporuke lijekova, Lukšić je rekao kako KB Dubrava ima lijekova za određeno vrijeme.

“Ako bi kriza potrajala, sigurno bismo došli u delikatnu situaciju. Imamo lijekova za još 5-6 dana. Vjerujemo da ćemo naći načina da se premosti ova situacija”, zaključio je.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI