MALENICA: ‘Izmjene i dopune Ovršnog zakona donijet će se za mjesec dana’

Foto: Cropix

Predstavnici Ministarstva pravosuđa i uprave zadnjih mjeseci su intenzivno razgovarali sa svim dionicima ovršnog postupka i pritom uložili napore da se izmjenama i dopunama Ovršnog zakona, ali i razgovorima s javnim bilježnicima učini sve kako ne bi nastao ovršni val.

Ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica istaknuo je u emisiji “U mreži Prvog” kako će se izmjene i dopune Ovršnog zakona donijeti za mjesec dana.

“Dogovorili smo da ovrhe idu u tri vala, a to su 19. listopada, 20. studenog i 20. siječnja”, rekao je.

Dodao je kako se trenutačno nalazimo u situaciji “novo normalno” kada se nastavljaju gospodarske aktivnosti. “Vlada je osigurala više od 6 milijardi kuna za očuvanje radnih mjesta te će se danas prezentirati nove mjere da se sačuvaju radna mjesta kako bi ljudi imali osiguranu egzistenciju te kako bi mogli podmirivati svoje obveze”, naglasio je Malenica.

“U Ovršni zakon smo stavili socijalne komponente, a to je obavijest koju javni bilježnik šalje dužniku, čitav postupak će biti od 400 do 600 kuna jeftiniji, podižemo granicu za ovrhu na nekretnini s 20 na 40 tisuća kuna, nema deložacija u zimskim mjesecima, a božićnica, uskrsnica i regres neće se ovršavati”, rekao je Malenica.Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI