MANOLIĆ POZVAO GRAĐANE NA OPREZ: Rekao što misli o Milanoviću i Plenkoviću, koroni, Stožeru…

Zarko Basic/PIXSELL

Kako živi u vrijeme epidemije koronavirusa i što misli o aktualnim zbivanjima u državi, upitali smo Josipa Manolića.

“Teško se krećem pa ne izlazim previše, a izbjegavam sve liječničke pretrage jer znam da su preopterećeni, i liječnici i medicinske sestre, u ovo doba epidemije. Izbjegavam sve kontakte, pa tako ne idem ni kod zubara jer se bojim da je prije mene dirao nekog već zaraženog koronavirusom. Sve u svemu, pazim se što više“, govori.

Rekao nam je i što misli o Nacionalnom stožeru civilne zaštite i njegovom radu te borbi s koronavirusom.

“Nacionalni stožer ima dobre temelje za borbu protiv korone, no da bi ta borba bila uspješna, moraju sudjelovati svi građani jer je korona najmasovnija opasnost za zdravlje ljudi! Svi mi moramo dati podršku mjerama“, rekao je.

Ne smatra da je uvođenje policijskog sata nužno jer su i trenutne mjere dovoljne za suzbijanje koronavirusa, pogotovo kada bi ih svi građani poštovali i pridržavali ih se.



Policijski sat ništa ne rješava, o njemu pričaju ljudi koji ništa ne znaju!”, tvrdi Manolić kada smo ga upitali bi li policijski sat, kojeg već neko vrijeme zagovara varaždinski župan Radimir Čačić po uzoru na neke europske zemlje, imao efekta.

Osvrnuo se i na verbalni “rat” predsjednika Zorana Milanovića i premijera Andreja Plenkovića, koji ne smatra primjerenim za dva čelna čovjeka u državi.

“Mislim da su ta prepucavanja osobni obračuni, a to nije put za rješavanje problema koji muče Hrvatsku. Svatko ima pravo kritizirati vlast, no Milanović nameće svoje mišljenje javnosti jer je njegova kritika kao predsjednika države daleko teža nego kritika nekog drugog”, govori.

Rekao nam je i kako je problem u državi to što se stvari ne rješavaju konstantno, već dosta toga ostaje na ideji i pokušaju nekog političara.

“Nitko ne može samo reći da se trebamo boriti protiv nekog određenog problema, uzmimo za primjer korupciju, već se mora sistemski uvesti da se do korupcije teže dolazi“, zaključuje.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI