Marijana Mikulić: One koje imaju bosansku putovnicu mogu zagrliti svoju majku, a ja nema pravo na to!

Foto: Cropix

Glumica Marijana Mikulić požalila se na svom Instagram profilu zbog situacije koja je nastala oko prelaska granice između Hrvatske i BiH u vrijeme epidemije koronavirusa. Naime, glumica je planirala posjetiti majku za 60. rođendan, ali zbog sporne situacije na graničnim prijelazima, to možda neće biti moguće.

“Da bi zagrlio majku u BiH moraš imati bosansku putovnicu, hrvatske se ne pikaju. Moja majka za dva dana, slavi okrugli 60. rođendan. Negdje prije dva tjedna krenulo je k tome da će se granice otvoriti za dva tjedna (dakle sad nekad), a meni se odmah sve lampice upalile – možda ćemo moći do nje i iznenaditi je za rođendan”, započela je Marijana tekst ispod kolaža zajedničkih fotografija s majkom.

“Pratimo, čitamo, čekamo, granice se otvaraju, ne otvaraju? Samoizolaciju ukidaju, ili ipak ne? DA, granice otvorene! UKINUTA i samoizolacija pri prelasku granice!! Sreća do neba!

Iiiii knock down!”

“Samo oni koji imaju BiH putovnicu mogu prelaziti nesmetano granicu. Mi koji smo odozdo a nismo više prijavljeni u BiH i nemamo BiH dokumente, ne možemo ući u BiH!! Zašto?? Pa jesu otvorene granice ili nisu? Zar posjedovanje BiH putovnice štiti od dobivanja korone i prenošenja iste?” zapitala se glumica.



“ZNAČI One koje IMAJU bosansku putovnicu mogu zagrliti svoju majku a ja ne mogu?? NEMAM PRAVO na to? Tko to ima pravo donijeti takvu odluku?? Ima li ijedne pore, ijednog prava u koje nam neće politika uvući ruke?! Koliko koštaju moje suze danas? Tko to može platiti? I zašto?? Može li mi netko odgovoriti”, završila je objavu vidno uznemirena glumica.

Problemi na graničnim prijelazima između Hrvatske i BiH razljutili su one s dvojnim državljanstvom. Do sada je prijelaz bio moguć uz posjedovanje hrvatske osobne iskaznice, no to u ovoj izvanrednoj i nepredviđenoj situaciji više nije dozvoljeno.

Problematična i je količina kontradiktornih informacija koje kruže susjednom državom. Prema posljednjim informacijama, ravnatelj Granične policije Zoran Galić u priopćenju je naveo da je prijelaz moguć uz hrvatsku putovnicu i bosansku osobnu iskaznicu, osim kada putuju preko Neuma pri čemu je dovoljna samo osobna iskaznica kao i ranije.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI