Marin Kaporelo: ‘Nisam potvrdio da su predstavnici sindikata izrazili bilo kakvu bojazan za svoje zdravlje’

Marin Kaporelo, v.d. ravnatelj Hrvatskog doma Split – Koncertne dvorane, reagirao je na članak objavljen na portalu Dnevno.

Njegovu reakciju prenosimo u cijelosti:

Sukladno Zakonu o medijima, članak 40., a u cilju točnog informiranja javnosti, zahtijevam da na vašem internetskom portalu Dnevno.hr, na istom ili istovrijednom mjestu na kojem je objavljen i članak na kojeg se ispravak odnosi (čl. 41.st.1), u cijelosti objavite ispravak članka „OPARA OPET NERVOZNO NAPAO NOVINARE: Pukao mu film zbog jednog pitanja! Evo što ga toliko naljutilo“

U članku se navodi sljedeće: „No uoči otvaranja Hrvatskog doma, članovi sindikata obratili su se novinarima s apelom zbog moguće opasnosti od koronavirusa. Izrazili su bojazan zbog Covida-19 u obitelji izvođača, što je potvrdio i v.d.ravnatelja Hrvatskog doma Marin Kaporelo, piše Dalmatinski portal.“

Navedena konstatacija nije istinita jer v.d. ravnatelja Hrvatskog doma u Splitu nije ni u jednom trenutku potvrdio navedenu informaciju.



U telefonskom razgovoru s novinarkom Dalmatinskog portala Živanom Šušak Živković v. d. ravnatelj je potvrdio samo to da je tijekom generalne probe koja se održavala u subotu 19. 12. 2020. u zgradi Hrvatskog doma u Splitu u jutarnjim satima razgovarao s predstavnikom Sindikata djelatnika HNK Split kako bi mu detaljno obrazložio sve epidemiološke protokole vezano uz smještaj 15 članova Orkestra HNK Split na pozornici i iza pozornice.

Povjerenik Sindikata HNK Split nije imao nikakvih primjedbi na predstavljene epidemiološke protokole niti na organizaciju od strane Hrvatskog doma Split. Ni predstavnik Sindikata niti jedan član Orkestra, v.d. ravnatelju nisu iznijeli nikakvu bojazan zbog Covida-19 u obitelji izvođača. Napominjem, razradili smo detaljan plan kretanja umjetnika po cijeloj zgradi, a 15 članova Komornog orkestra HNK Split do nastupa bilo je smješteno u pomoćnoj dvorani od 100m2. Svi glazbenici su cijelo vrijeme boravka u zgradi nosili maske (na pozornici također), glazbenicima se mjerila temperatura, prostor se dezinficirao i provjetravao.

Nadalje prenosim u cijelosti demanti gospodina Ive Koniga, sindikalnog povjerenika Hrvatskog sindikata djelatnika u kulturi – podružnice HNK u Splitu koji je kao i moj demanti objavljen na gore spomenutom Dalmatinskom portalu;

„U odnosu na tvrdnje sadržane u članku pod naslovom “NEVJERICA Večeras se svečanim koncertom otvara Hrvatski dom, a član obitelji izvođačice boluje od korone” koji je objavljen na vašem portalu dana 19. prosinca 2020. godine, a u kojem se tvrdi da bi neki članovi sindikata HNK Split, zbog nastupa povodom otvaranja Hrvatskoga doma, bili zabrinuti za svoje zdravlje iz razloga što je član obitelji jedne izvođačice obolio od korona virusa, Hrvatski sindikat djelatnika u kulturi, kao jedini Sindikat koji djeluje u HNK Split iznosi sljedeće;

Sindikalni povjerenik Sindikata, gosp. Ivo Konig, tražio je od intendanta HNK u Splitu g. Srećka Šestana, poduzimanje svih mjera zaštite izvođača na spomenutom događaju. Intendant g. Šestan izvjestio je povjerenika o tome kako su sve mjere zaštite poduzete u skladu sa epidemiološkom standardima, što je potvrđeno od stane predstavnika samih izvođača.

U odnosu na oboljeloga člana obitelji izvođačice, naknadnom provjerom utvrđeno je kako izvođačica nije bila u kontaktu sa zaraženim članom obitelji, te kao takva, nije niti imala obvezu samoizolacije. Stoga je bez ograničenja mogla obavljati poslove svoga radnoga mjesta na narečenom nastupu. Hrvatski sindikat djelatnika u kulturi svoje stavove, primjedbe i prijedloge iznosi javno i transparentno, potpisane od stane vodstva Sindikata i sindikalnoga povjerenika te izjave pojedinih osoba, pa čak i ako su članovi Sindkata, ne mogu se smatrati stavovima Hrvatskog sindikata djelatnika u kulturi.

Ivo Konig, sindikalni povjerenik Hrvatskog sindikata djelatnika u kulturi – podružnica HNK u Splitu“

Dakle, v.d. ravnatelj Hrvatskog doma nije potvrdio da su predstavnici sindikata izrazili bilo kakvu bojazan za svoje zdravlje, a sam Sindikat demantirao je navedene zlonamjerne konstrukcije. Cijeli događaj je organiziran sukladno svim epidemiološkim mjerama i preporukama stoga odbacujemo netočne insinuacije koje za cilj imaju baciti sjenu na povijesni događaj za glazbu i kulturu u Splitu.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI