Mažar: “Krim policija provodi nadzor na terenu, svi želimo doznati pravi odgovor”

Državni tajnik Središnjeg ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Nikola Mažar u Petrinji je otkrio provodi li DORH izvide o potresu i obnovi nakon rata.

“To je jedna od tema koja zanima javnost. Na nju smo odgovorili vezano za broj kuća koji se obnavljao, dakle riječ je o 25 tisuća obiteljskih kuća i stanova, država je uložila preko 2,6 milijardi kuna, u proces je bilo uključeno 200 različitih izvoditelja radova”, rekao je uvodno Mažar i istaknuo:

“Krim policija provodi terenske izvide, izuzima dokumentaciju, svi želimo na kraju doznati odgovor. U suradnji s gradom Petrinjom i Siskom trenutno smo fokusirani na privremeno stambeno zbrinjavanje obitelji koji su ostali bez jedine nekretnine u državne stanove”, rekao je Mažar.

Podsjetimo, 4. siječnja iz DORH-a je stigla potvrda da će USKOK s policijom pokrenuti izvide kako bi se to sve istražilo te vidjelo je li bilo kaznenih djela u cijelom procesu.

Priopćenje DORH-a prenosimo u cijelosti



“U odnosu na javne objave i istupe pojedinaca te upite o mogućim propustima u poslijeratnoj obnovi objekata na području Sisačko-moslavačke županije, odgovaramo da će Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK) žurno zatražiti od policije provođenje kriminalističkog istraživanja radi utvrđenja postojanja osnovane sumnje da bi bilo počinjeno kazneno djelo iz nadležnosti Ureda ili neko od drugih kaznenih djela za koje se progon poduzima po službenoj dužnosti, te će ujedno zatražiti i od drugih državnih tijela poduzimanje radnji i mjera iz njihove nadležnosti”.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI