Međimurje više nije najgora regija po broju novozaraženih u EU

Foto: Flickr

Prema statistici Svjetske zdravstvene organizacije, Međimurska županija više nije ni među 100 europskih regija s najvećom sedmodnevnom i 14-dnevnom incidencijom pozitivnih slučajeva na 100.000 stanovnika, piše u ponedjeljak Večernji list.

Dnevnik podsjeća da je Međimurje prije mjesec dana bilo na prvom mjestu te liste, izmjenjujući se sa susjednom Varaždinskom županijom. Nakon dugo vremena, broj aktivnih slučajeva u proteklih je tjedan dana pao ispod 500.

“Postotak je pozitivnih osoba u odnosu na broj testiranja u posljednjih tjedan dana 18,9 posto, što pokazuje daljnji trend smanjenja. Sedmodnevna incidencija za Međimursku županiju u tjednu od 4. do 10. siječnja jest 299, a ako se uvrste i rezultati brzih antigenskih testova i rezultati kliničkih slika bez testiranja, tada ona za protekli tjedan iznosi 379”, kažu u Stožeru civilne zaštite. U Varaždinskoj županiji sedmodnevna je incidencija 225, a 14-dnevna 491.

“Mogli smo zabiti glavu u pijesak i čekati da netko drugi donese odluke. Odredili smo ključni set mjera koji se primarno temeljio na zatvaranju ugostiteljstva, a za ovu županiju i za zemlju u cjelini je dobro što je naš smjer prihvatila cijela Hrvatska te ga do danas slijedi”, komentirao je varaždinski župan Radimir Čačić.

Ključno je zatvaranje ugostiteljstva. Djeluje sada i za cijelu zemlju, kaže varaždinski župan Radimir Čačić, donosi Večernji list.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI