MEDVED O SUČIĆEVOJ OSTAVCI: ‘On je odgovoran čovjek’! Ministar objasnio je li očekivao takvo ponašanje s obzirom da ga poznaje!

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Državni tajnik u ministarstvu branitelja Stjepan Sučić podnio je ostavku nakon incidenta u Vukovaru. Sve je komentirao i ministar Tomo Medved. Poručio je kako osuđuje događaje, ali kako cijeni Sučića kao čovjeka jer je odgovoran.

“Sučić je odgovoran čovjek svjestan svog prijestupa i sam je potpisao svoju neopozivu ostavku. Naglašavam, uz ispriku. Od nas dužnosnika očekuje se da budemo uzor i da poštujemo sve zakonske propise i da svojim ponašanjem budemo primjer. Osuđujem ovakvo ponašanje i pozivam sve da se ponašanju odgovorno i da budu uzor hrvatskom društvu”, rekao je Medved okupljenim novinarima nakon što je upitan jeli očekivao ovakvo ponašanje od Sučića s obzirom da ga osobno poznaje.

Na pitanje kako će Vlada funkcionirati s obzirom da je premijer u izolaciji, Medved kaže kako sve ide uobičajenim tijekom.

“Neće biti nikav problem, premijer će predsjedati sjednicom putem video linka i Vlada potpuno normalno funkcionira.”

Ministar kaže kako nema govore o tome da bi premijera netko u ovim trenucima trebao zamijeniti i da će o tome hoće li ga on osobno zamijeniti odlučiti isključivo premije



“To je odluka koja koju će donijeti osobno predsjednik Vlade, ukoliko će biti potrebe, a za to trenutno potrebe nema. Naglašavam, Vlada potpuno normalno radi u ovim okolnostima i u skladu s tim ćemo nastaviti danas i sve naredne dane.”

Upitan je i kako je premijer Plenković reagirao.

“Naravno da smo razgovarali čim sam čuo što se dogodilo. Dakako ni predsjednik Vlade nije mogao prihvatiti takvo ponašanje i svi članovi Vlade osuđuju takav čin”, rekao je Medved okupljenim novinarima

Facebook Comments

Loading...
DIJELI