MILANOVIĆ ĆE SE ŠOKIRATI! Plenković spremio neočekivan zaokret

Cropix

”Nemam vremena komentirati Milanovića”, izjavio je prije par dana tijekom posjeta Mirogoju premijer Andrej Plenković, koji se posljednjih nekoliko tjedana prilično žustro sukobljavao s predsjednikom Republike.

No, dok Milanović zadnjih dana i dalje polemizira s ministrom obrane Marijem Banožićem, stječe se dojam kako se Plenković doista iz tih konflikata povukao.

Upućeni svjedoče kako to nije slučajno, Plenković je naime odlučio poslušati savjete svojih suradnika koji su mu sugerirali da se prestane raspravljati s Milanovićem, pošto takve rasprave škode njegovoj reputaciji i ruše mu rejting. Plenković je time posve promjenio svoju ranije najavljivanju strategiju, budući da je još koncem listopada tvrdio kako je na svaki Milanovićev napad spreman uzvratiti protuudarom.

Situacija je sada nešto drugačija pa je Plenković odlučio koristiti se strategijom ignoriranja pa se stoga u dogledno vrijeme iz Vlade niti neće čuti odgovori na Milanovićeve napade. U toj novoj strategiji Plenkovića je navodno podržao dio ministara, ali i predsjednik Sabora Gordan Jandroković koji smatra kako će Milanovićev stil najviše naštetiti predsjedniku, kojega bi se javnost uskoro mogla zasititi.

Bez obzira na to što Plenković kani ignorirati Milanovića to dugoročno ipak neće biti posve provedivo jer bi uskoro s njime trebaz sazvati sjednicu Vijeća za naciolanu sigurnost na kojoj bi se trebalo usvojiti Godišnje smjernice za rad sigurnosno-obavjštajnih agencija.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI