MILANOVIĆ ČESTITAO PRAVOSLAVNI BOŽIĆ: ‘Mir Božji, Hristos se rodi’! Evo poruke svim građanima i vjernicima

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović čestitao je Božić svima koji ga slave prema julijanskom kalendaru. Njegovu poruku pravoslavnim vjernicima prenosimo u cijelosti.

“Svim građankama i građanima Republike Hrvatske koji najradosniji kršćanski blagdan slave prema julijanskom kalendaru želim sretan Božić. Taj veliki blagdan, koji vjernike poziva na obiteljsko okupljanje i bliskost s bližnjima, svi ove godine dočekuju u teškim vremenima, a najteže je našim sugrađanima u potresom pogođenim mjestima i gradovima na Baniji.

Svima njima koji radost Božića ne mogu dočekati u svojim domovima i sa svojim obiteljima pružimo nesebično ruku dobrote, dajmo nadu i potvrdimo ljubav prema svakom čovjeku kao najvažniju poruku Božića. Neka i ovaj blagdan bude još jedna prilika da pokažemo iskrenu solidarnost s našim ljudima u nesreći koja će kod njih pobuditi optimizam i vjeru da dolaze mirnija i sigurnija vremena.

Tolerancija i međusobno razumijevanje sada su nam najpotrebniji. Humanost i veliko srce koje Hrvatska pokazuje u najtežim trenucima daje vjeru kako ćemo svi skupa znati složno i odgovorno graditi dobro društvo koje će sutra biti na ponos svih hrvatskih građanki i građana.
Uz tradicionalni pozdrav – Mir Božji, Hristos se rodi! – svim pravoslavnim vjernicima još jednom želim sretan Božić”.

Facebook Commentsloading...
Loading...
DIJELI