MILANOVIĆ DOBIVA NOVOG SURADNIKA: Iznenadit će vas njegovo ime

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Predsjednik Zoran Milanović u posljednje vrijeme ne prestaje iznenađivati svojim potezima pa se tako iz Ureda predsjednika proširila glasina o još jednom potencijalnom iznenađenju kojega ovaj priprema hrvatskoj javnosti.

Naime, Milanovićevom timu uskoro bi se mogao pridružiti novi savjetnik Neven Pelicarić koji će preuzeti savjetovanje na polju vanjske i europske politike.

Ne bi to ni bilo neobično da se ne radi o hrvatskom veleposlaniku u Vatikanu, kojega bi kako za sada stvari stoje uskoro trebao zamijeniti HDZ-ova saborski zastupnik Davor Ivo Stier. Da bi Stier otišao na veleposlaničku funkciju usuglasiti se moraju predsjednik i premijer Andrej Plenković, koji su unazad nekoliko tjedana u žestokim sukobima.


Ipak upućeni svjedoče kako oko imenovanja veleposlanika ipak ne bi trebalo biti problema, posebice kada je riječ o Stieru. Pelicarćč je inače s Milanovićem surađivao u vrijeme kada je ovaj bio premijer, i tada je bio njegov savjetnik na polju vanjske politike, a veleposlanik u Vatikanu je od 2016. godine. Diplomatsku karijeru gradio je i u Španjolskoj, a s angažmanom u Uredu predsjednika trebao bi preuzeti dio posla kojeg trenutno obavlja Orsat Miljenić.

Facebook CommentsLoading...
DIJELI