MILANOVIĆ I OSTOJIĆ ZLOUPOTRIJEBILI TAJNE SLUŽBE? Javio se bivši SDP-ovac Linić i otkrio kako su ga prisluškivali i pratili

“Mene interesira što je govorio Slavko Linić na temu njegovog progona od strane ministra unutarnjih poslova i predsjednika Vlade. Toplo se nadam da predsjednik Vlade nije znao ono što je rekao da je znao o svakoj istrazi u svakom trenutku, što je poslije ispravio”, osvrnuo se Branko Bačić na doba u kojem je Zoran Milanović bio hrvatski premijer.

Javio se i Slavko Linić te prokomentirao zloupotrebu službi od strane političara i svoj odnos s Milanovićem i Ostojićem.

“Čelnici PNUSKOK-a u Rijeci pišu da sam nosio neke novce u Ameriku, da imam nekretnine u Švicarskoj, što je sve dalo njima za pravo da me zaista počnu slijediti, prisluškivati, pratiti, izbacivati izjave u javnost i obračunavati se sa mnom. Da, to su zloupotrebe koje se rade od strane službi koje ne mogu služiti političarima. Uvjeren sam da su ta dva političara to koristila”, rekao je Slavko Linić.

“S dokumentacijom sam se ponovo obratio saborskom odboru, koji nikad nije održao raspravu, iz vrlo jednostavnog razloga, zato što je predsjednik odbora bio Ranko Ostojić“, dodao je.

“Vratio bih se u 2000. godinu kad je koalicija SDP-a preuzela odgovornost za upravljanje državom. Tog trenutka bilo je zloupotreba u pretvorbi, privatizaciji, masu kriminala i tada je pokojni Račan stavio mene, kao potpredsjednika Vlade, na čelo koji je trebao  koordinirati s DORH-om, policijom, SOA-om itd. Nakon svega par mjeseci dobrog rada i ulaska u problematiku, tadašnji premijer Račan shvatio je da ćemo imati problema, jer to vodi politika, jer će se misliti da se politika obračunava. Tog trenutka osnovan je USKOK kao poseban dio državnog odvjetništva kako ne bi postojale sumnje da politika određuje što će se procesuirati, a što ne”, zaključuje Linić, prenosi N1.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI