MILANOVIĆ KREĆE U OPAKU AKCIJU! Očekujte svađe i povišene tonove: Ovo neće proći olako

Photo: Josip Regovic/PIXSELL

Sada je sve jasno, tim riječima u pravosudnim krugovima komentira se kandidatura Đure Sesse za još jedan mandat na poziciju predsjednika Vrhovnog suda.

Kao što je u više navrata naš portal i tjednik 7dnevno izvještavao Sessa nije prvi izbor predsjednika Zorana Milanovića koji predlaže predsjednika Vrhovnog suda no bez obzira na to čini se kako predsjednik Republike nema previše prostora za manevar jer se uz Sessu kandidirala tek poznata zagrebačka odvjetnica Lidija Horvat te odvjetnik Šime Savić.

”Predsjednik je razočaran svim prijavljenima budući da je rok za prijavu bio mjesec dana, on razmišlja da ignorira sve prijavljene kandidate jer ni jedan od njih ne zadovoljava njegove kriterije, međutim iz ovih prijava je jasno stvarno stanje hrvatskog sudstva i pravosuđa”, tvrdi naš sugovornik iz Ureda predsjednika.

Dalje naglašava kako je evidentno da u hrvatskom sudstvu postoji strah od određenih utjecajnih struktura te u tome strahu uz ostalo pronalazi i razlog radi kojega građani ne vjeruju hrvatskim pravosudnim institucijama. ”Pazite, mi imamo preko 1700 sudaca, i da se nitko od njih nije usudio kandidirati te konkurirati Sessi, pa to je nevjerojatno, s druge je strane suludo to da dio sudaca uopće ne ispunjava kriterije za kandidaturu, ali opet imate barem 500-tinjak onih koji kriterije ispunjavaju, pa zar je moguće da nitko od njih u ovom trenu nema ambicije za preuzimanje ovog važnog suda. Mi u to ne možemo i ne želimo povjerovati, Milanović na ove kandidate neće pristati, on je buntovan i tjerati će mak na konac”, kaže naš sugovornik te naglašava da je naše pravosuđe jedno od najgorih u Europi.

”Možete vi sada tvrditi da se suci nisu kandidirali jer time daju potporu Sessi, ali Milanović u to ne vjeruje, jednostavno se ostavlja dojam da su odluke o ne podnošenju kandidature donesene zbog nezamjeranja, u svemu tome jasno je da nešto ne štima, iako bi suci morali biti samostalni izgleda da smo mi daleko od toga. Uostalom daleko smo i od neovisnosti pa svi su vidjeli nedavno u Splitu sudačku feštu s Kerumom, tako funkcioniraju i brojni drugi suci, to je praksa koja se mora ispravljati i mijenjati kako bi se kod građana vratila povjerenje u pravosuđe i neovisnost. Suci koji se vode politikom nezamjeranja, to ne može funkcionirati, Milanović je spreman to mijenjati, a u izboru predsjednika Vrhovnog suda vidi jedinstvenu priliku da te promjene i provede, očekujte buntove i pobune, jer ovo neće proći bez tenzija i povišenih tonova”, zaključuje naš sugovornik.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI