MILANOVIĆ ‘OŠTRI ZUBE’ NA NJIMA? Ali oni se ipak ne daju tako lako, nisu mu ostali dužni!

Foto: Cropix

Stranka SDA na vlasti u BiH osporila je u petak pravo hrvatskim dužnosnicima da raspravljaju o stanju u toj zemlji, a izrijekom su osudili inicijativu hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića da to bude tema sjednice Vijeća nacionalne sigurnosti Hrvatske.

Predsjednik Milanović je ranije premijeru Andreju Plenkoviću uputio prijedlog za sazivanje Vijeća nacionalne sigurnosti čija bi jedna točka bila posvećena položaju Hrvata u BiH i provedbi Daytonskog sporazuma.

U stranačkom priopćenju iz središnjice Stranke demokratske akcije (SDA) u Sarajevu objavljenom tijekom dana stoji ocjena kako je zahtjev predsjednika Milanovića da Vijeće nacionalne sigurnosti o tome raspravlja raspravlja “populistički i protupravni”.

“Iako je očito da Milanovićev zahtjev ima pozadinu u njegovom sukobu s vladom Hrvatske, ipak ga pozivamo da ne ‘oštri zube’ na Bosni i Hercegovini jer to nikad nije donijelo dobro ni BiH ni Hrvatskoj. Podsjećamo Milanovića da su zadnji put kad su vijeća za nacionalnu sigurnost susjednih država raspravljala o BiH, transkripti s tih sastanaka su bili dokazni materijali na osnovu kojih je utvrđena agresija susjednih država na Bosnu i Hercegovinu”, stoji u priopćenju SDA.

Iz najveće bošnjačke stranke u BiH poručili su kako su jedina tijela koja su zadužena nadzirati provedbu Daytonskog sporazuma Vijeće za provedbu mira (PIC) i Vijeće sigurnosti UN.



Predsjednika Hrvatske pozvali su da “dobro razmotri i zaključke o osudi (Vijeća sigurnosti UN) slavljenja ratnih zločinaca, kao praksi koja je najveća prijetnja miru”.

Pri tom su podsjetili kako su dužnosnici HDZ BiH, stranke koju podupire Milanović, bili ti koji su u Mostaru ovog tjedna odali počast osuđenom ratnom zločincu Marku Radiću čime su njegove žrtve uvrijedili na najgori mogući način.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI