MILANOVIĆ PONOVO PO PLENKOVIĆU: “On je nilski konj, a ja orao”

Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

U povodu 30. obljetnice akcije “Plitvice” i pogibije Josipa Jovića, na Plitvičkim jezerima u srijedu došli Andrej Plenković i Zoran Milanović.

Došli su odvojeno kako je i najavljeno, a zbog trajanja epidemioloških mjera, neće biti održana komemoracija.

Predsjednik Zoran Milanović položio je vijenac ispred Spomen obilježja te rekao:


“Prošlo je 30 godina od pogibije Josipa Jovića, ali i od jedne hrabrosti mladih ljudi koja je graničila s ludilom. Jedan mali broj malih ljudi, neprofesionalaca i ne vičnih oružju je došlo ovdje svjesni toga da mogu ostati tu zauvijek. Što vrijeme više prolazi, ta hrabrost je sve veća. Danas mi je to teže shvatiti nego onda. Vječna hvala i slava, i poginulom Josipu Joviću koji nije imao sreće dočekati hrvatsku slobodu za koju su se ovdje borili. I to da ovdje može biti hrvatska policijska stanica. Sve drugo je povijest, a ovo je početak povijesti. Hvala”.

Osim toga, još jednom je iskoristio priliku “bocnuti” premijera Hrvatske:“Protokol je odvojen jer je tako htio Plenković. Moj protokol je pisao Ministarstvu, a to je Vlada, ali su nam odgovorili da ne može biti zajedničko polaganje vijenaca zbog ‘epidemioloških razloga’. Vjerojatno zato ‘da međedi ne pokupe koronu’. Ovo je nezdrava situacija. Oduvijek se polagao zajednički vijenac. To nije zbog društva s Plenkovićem jer ja biram svoje društvo. To je stvar pijeteta. Nije mi drago da nije bio zajednički protokol. Ne smeta me ako mi netko kaže da sam iskompleksiran i zavidan. Plenkoviće ne može samnom razgovorati ‘oko u oko’. On je ‘nilski konj, tamo papa lopoče’. Ja sam ‘orao’”, zaključio je Milanović.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI