MILANOVIĆ SE OBRATIO NACIJI: ‘Kupite hrane za dva tjedna! Moramo gledati naprijed’!

Bruno Konjevic/Cropix

Predsjednik Republike Zoran Milanović obratio se javnosti i osvrnuo na situaciju vezanu uz epidemiju koronavirusa u 13 sati u Uredu predsjednika Republike. Pohvalio je napore Vlade i poručio da svi povlače dobre poteze. Međutim, oko jedne stvari njegovo mišljenje razlikuje se od stava Vlade.

Milanović smatra da bi svojim miješanjem u sitaciju samo izazvao pomutnju. Smatra da Vlada nije napravila niti jednu grešku i da to zapravo znači da su napravljeni pravi potezi.

Smatra da osim dobrih poteza trebamo i sreće s obzirom na to što se dogodilo u razvijenoj Italiji.

Kaže da je informiran i u stalnom kontaktu s Vladom.

Milanović je dao podršku Vladi. Na pitanje, jesu li ove mjere uvedene pre kasno, Milanović kaže da se pristupi ne mogu preslikavati od zemlje do zemlje. Govorio je o tome da je potrebno ograničiti socijalne kontakte, osobito s nepoznatim ljudima. Milanović je za razliku od Vlade, rekao da bi bilo ipak poželjno da se građani ospskrbe hranom za naredna dva tjedna jer to znači da će biti manje potrebe za odlazak u trgovinu, manje socijalnih kontakata i manje rizika od zaraze.



Milanović je rekao da ga čudi kako se cijelo vrijeme govorilo da maske ne pomažu, a sada se pokazalo da maske ipak pomažu, odnosno promovira se njihova uporaba.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI