Milanović se oglasio putem Facebooka: “Trebamo poduzeti zajedničku akciju i pronaći bolja rješenja”

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović danas će sudjelovati u službenom obilježavanju 76. obljetnice Jasenovca, ali je također podsjetio kako se obilježava i Dan planeta Zemlje.

Njegovu objavu prenosimo u cjelosti:

“Dan planete Zemlje, koji danas obilježavamo, neka bude još jedan globalni poziv svima nama – kolegama političarima, svjetskim čelnicima, inovatorima, poduzetnicima, građanima – da poduzmemo zajedničku akciju i pronađemo bolja rješenja za obnovu našeg planeta.
Klimatske promjene, onečišćenja i druge prijetnje prirodnim sustavima Zemlje mogu ugroziti živote milijuna ljudi i destabilizirati globalnu ekonomiju s nesagledivim socijalnim i društvenim posljedicama. To nam je upozorenje da se ne smijemo pomiriti s greškama koje smo činili u prošlosti. Danas smo svjesni da možemo izgraditi bolje društvo i da je ulaganje u obnavljanje našeg jedinog doma naš zajednički imperativ.
Svatko od nas treba zdravu Zemlju kako bi održao vlastitu egzistenciju. Ne zaboravimo da polovica svjetskog gospodarstva uglavnom ovisi o prirodnim resursima. Zato ovo nije priča grupe entuzijasta već svakoga od nas – naši pojedinačni glasovi kao i naša pojedinačna djela su moćni.”, napisao je predsjednik Hrvatske Zoran Milanović

Facebook Comments

Loading...
DIJELI