MILANOVIĆEVA SUPRUGA ZA DLAKU IZBJEGLA PUCNJAVU NA MARKOVU TRGU! Predsjednik odgovora Plenkoviću: ‘Raja će odlučiti tko je šmrkavac’

Bruno Konjevic/Cropix

Predsjednik Republike u ponedjeljak je posjetio Međimursku županiju.

Odmah je “opleo” po Plenkoviću i odgovorio na premijerove optužbe da relativizira napad na Markovu trgu. Otkrio je i da je njegova supruga dvije minute prije napada prošla Markovim trgom.

“Kojim sam to riječima ili bilo kojim sadržajem zasijao sjeme mržnje? Sve je relativno, to je još Einstein shvatio. Ne znam što znači relativizirati, to je govor iz njegove maturalne radnje vjerojatno.

Javno sam rekao da treba zaštititi ljude na Markovu trgu, složio se s njim makar je upitno jesam li to trebao. Da bi sljedeći dan on rekao u Bruxellesu što je rekao i optužio me.

Što je to relativiziranje predsjednika, morate pitati stručnjaka za hrvatski jezik Andreja Plenkovića“, rekao je Milanović.



PORUČIO DA SE NE SLAŽE SA STOŽEROM

“Kako ja to relativiziram? To znači samo da ne apsolutiziram. Ako relativizacija nije ispravna, onda je totalizacija ispravna? A ja se nikada i nisam za to zalagao. Moja supruga je prošla dvije minute prije napada na Markovu trgu. To još nisam rekao”, otkrio je predsjednik.

“Šta je struka? Doktor Radman govori sasvim suprotno od onoga što govore ljudi koji rade za Vladu. Tko je struka”, postavio je protupitanje novinarima predsjednik Milanović.

Predsjednik je premijeru poručio i da će “raja odlučiti tko je šmrkavac”.

“Zašto nisam bio tako glasan u slučaju Rimac? Sad ću postati kao seoski učitelj. To su njegovi kadrovi, ne moji. Mislio je na klub? Neka kaže jasno na što misli. Neka kaže na što misli i kad je rekao da sam pustio zlog duha iz boce 2016. Ja mislim da su oni pustili zloduha 2012. i da je na krilima tog zloduha Plenković ušao u EU parlament. Što bi mene žuljalo u ovom slučaju? Neka Plenković jasno kaže što misli. Jadan čovjek”, rekao je Milanović.

OBILAZAK ŽUPANIJE

Podsjećamo, predsjednik je posjet započeo u Čakovcu gdje je u 10.30 sati obišao Centar znanja Međimurske županije. Obići će i Međimursku palaču turizma, Razvojno-edukacijski centar za metalsku industriju – Metalska jezgra i Tehnološko-inovacijski centar Međimurje.

Predsjednik Milanović nazočit će i prezentaciji rada i projekata u Međimurskoj županiji.

Nakon toga će obići tvrtku Centrometal d.o.o., a posjetit će i romsko naselje Parag u općini Nedelišće.

Milanović “diže prašinu” gdje god da se pojavi i svojim izjavama ne bira političke mete. Zbog toga je svako njegovo pojavljivanje u javnosti postalo pravi politički spektakl, a brojim se političarima, javnim službenicima i analitičarima “diže kosa na glavi” sa svakim njegovim istupom u javnosti.

Zato će biti zanimljivo pratiti hoće li predsjednik imati novi istup i u Međimurju.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI