Milošević objasnio zašto su strojevi stali nakon odlaska državnog vrha: Komentirao je i istup Miloša Stojkovća iz Knina

Foto: Pixsell

Zamjenik šefa Stožera civilne zaštite za obnovu i potpredsjednik Vlade Boris Milošević gostovao je na N1 televiziji gdje je komentirao početak rušenja neuporabljivih objekata u Petrinji.

Milošević se osvrnuo na situaciju da su danas u Petrinji bageri počeli s rušenjem građevina koje predstavljaju opasnost za građane i druge građevine u okolici, ali je sve stalo nakon odlaska državnog vrha.

“Nastavit će se raditi. Imamo više aktivnosti: preko 45.000 prijava za oštećene objekte, pregledano je više od 27.000, krenuli smo u izgradnju kontejnerskog naselja na sajmištu u Petrinji, a iskaz za to su pokazali i Sisak, Glina i Hrvatska Kostajnica”, rekao je Milošević, koji je i zamjenik ravnatelja Stožera za obnovu.

“Želimo da što prije krene rušenje, pa smo krenuli, ne čekajući zakon o obnovi, s mobilizacijom tri tvrtke, a ići ćemo i u javni poziv da se jave sve zainteresirane certificirane tvrtke za taj posao. Danas smo simbolično počeli posao koji će biti nastavljen čim firme koje su mobilizirane dovuku svu potrebnu mehanizaciju za nastavak rušenja”, dodao je.

Objasnio je da su u ovom slučaju, da bi krenuli čim prije, iskoristili zakon o sustavu civilne zaštite i dali nalog za rušenje objekata u državnom vlasništvu koji predstavljaju opasnost za građane i građevine oko njih. Dodao je da je više od 8 500 takvih, teško oštećenih objekata koji predstavljaju opasnost.Milošević je govorio i o obnovi nakon Domovinskog rata.

“Struka me obavijestila da je, po njihovim saznanjima, oko 19 objekata sumnjive kvalitete obnove nakon Domovinskog rata. To je samo sumnja koju tek treba potvrditi. Nadam se i radit ću na tome da obnova bude po najvećim standardima i da ljudi dobiju što zaslužuju – kvalitetan i dugoročan dom”, istaknuo je.

Komentirao je i postupak člana srbijanskog izaslanstva Miloša Stojkovića koji je u videu emitiranom uživo na svom profilu na Facebooku prije neki dan nazvao Knin “srpskim i okupiranim”, zbog čega je Hrvatska uputila prosvjednu notu.

“Ne znam kako to najbolje komentirati. Mislim da je g. Stojković prvenstveno iznevjerio domaćinstvo domaćina gradonačelnika Knina i napravio veliku štetu Srbima u Kninu i srpskoj zajednici u cjelini”, istaknuo je Milošević.

“To podriva sve što brojni srpski humanitarci čine – dolaze na područje pogođeno potresom, donose pomoć, građevinski materijal, kontejnere, ne pitaju tko je tko, aktivno se uključilo Srpsko narodno vijeće, pravoslavna crkva… To su veliki napori za solidarnost na cijelom području, njeguju se dobrosusjedski odnosi i pomažu stanovnici bez razlike po pitanju vjere i nacije, “i onda imamo pojedinca koji za nekoliko lajkova, želeći promovirati sebe ili ne znam koga, sve to pokušava minirati”, istaknuo je Milošević.

Dodao je i da parlamentarna većina nije upitna i da među njima nema velikih razilaženja.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI