Ministar Beroš posjetio Zadar i poslao važnu poruku mladima diljem Hrvatske!

Bruno Konjevic/Cropix

Nacionalni stožer civilne zaštite će u 14 sati objaviti nove podatke o zaraženima od koronavirusa u Hrvatskoj. Do tada ćemo broj oboljelih pratiti u ovom članku po podacima koje tijekom dana objavljuju županije.

Ministar zdravstva Vili Beroš obišao je jutros bolnicu u Zadru te je sudjelovao na konferenciji za novinare Stožera civilne zaštite u Zadarskoj županiji.

“Imamo tri novozaražene osobe, što znači da je u županiji zaraženo 50 pacijenata”, rekli su iz Stožera.

Ministar Beroš je u Zadar došao kako bi zahvalio članovima Stožera na organizaciji mjera i građanima koji poštuju mjere, te kako bi dao podršku zdravstvenom sustavu.

“Apeliram na građane da poštuju mjere. U posljednje vrijeme imamo i mlađih oboljelih. Savjetujem mladima da budu odgovorni jer i oni mogu oboljeti čak i od težeg oblika kliničke slike“, rekao je Beroš.



Na području Šibensko-kninske županije jedan je novooboljeli od virusa COVID-19, time se broj zaraženih popeo na 31, od čega je 20 oboljelih na otoku Murteru.

Na području Virovitičko-podravske županije nema novooboljelih od COVID-19.

Vukovarsko-srijemskoj županiji tri su novooboljele osobe od koronavirusa, sve tri su iz Nuštra i članovi obitelji ranije hospitaliziranog pacijenta, a ukupno je u županiji 17 oboljelih.

Istarskoj županiji jutros nema novooljelih od koronavirusa, a 28 ispitanih uzoraka brisa osoba koji su u srijedu poslani na analizu su negativni, dok su u međuvremenu još tri pacijenta izliječena, priopćio je u petak županijski Stožer civilne zaštite.

“Od 28 ispitanih uzoraka brisa, svi su negativni na koronavirus (COVID-19). Nema novooboljelih, tri su pacijenta izliječena a u Istarskoj županiji trenutno brojimo ukupno sedam izliječenih”, potvrdio je načelnik županijskog Stožera Dino Kozlevac.

Dodao je da je tijekom četvrtka uzeto 29 novih uzoraka brisa zbog sumnje na koronavirus koji su dostavljeni u zagrebačku Kliniku za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević”.

“Zadovoljni smo trendom, no ponavljam, građani moraju i dalje biti disciplinirani i moraju se držati propisanih mjera jer će nam to omogućiti da što prije izađemo iz ove situacije. Dakle, mjere i dalje moraju biti na snazi i moraju se strogo poštivati, samo tako ćemo pobijediti ovu bitku protiv virusa”, poručio je Kozlevac.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI