Ministar Fuchs uoči početka škole o pitanjima koja najviše brinu roditelje i ravnatelje. Evo tko mora u izolaciju!

Photo: Matija Habljak/PIXSELL

Ministar obrazovanja Radovan Fuchs odgovarao je na pitanja roditelja i ravnatelja u Dnevniku Nove TV.  Roditelje najviše brine je li sigurno poslati djecu u školu te kakva je procedura ako se zarazi dijete ili djelatnik, tko sve ide u samoizolaciju.

Što se tiče sigurnosti navodi kako smatra da su napravili sve što je bilo moguće da djeca budu što sigurnija.

“Idu oni koji su bili u bliskom kontaktu. Tko će ići u izolaciju, odlučit će epidemiolozi. Ako je to u jednom razredu, i ta djeca se nisu miješala s ostalom, to bi mogao biti razred i njihov razrednik”, odgovor je ministra vezano za samoizolaciju.

Ravnatelje pak brine što u slučaju ako učitelj ode u izolaciju, a nema zamjene ili se ravnatelji razbole.

Za zamjenske učitelje navodi kako je to i inače problem te da rade na tome. “U kontaktu smo s učiteljskim fakultetima pa da možda i tu opciju otvorimo što se tiče zamjena. Može se privremeno zapošljavati na 60 dana”, objašnjava.Nada se da ravnatelji neće završtiti u samoizolaciji te dodaje da će uvijek netko moći zamijeniti nekog drugog.

Kaže da ga brine to što je virus ušao u šest škola prije početka, ali ističe da je optimist. “Virus nije ušao u škole, nego među djelatnike. Sada imamo osam škola koje neće početi kako je planirano jer su neki djelatnici pozitivni, a neki u samoizolaciji”.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI