Ministrica regionalnog razvoja objavila novi poziv: U pitanju su potpore poduzetnicima od 1,15 milijardi kuna

Foto: Pixsell

Kako je najavila ministrica regionalnog razvoja i fondova EU, Nataša Tramišak, riječ je o 150 milijuna eura (cca 1,15 milijardi kuna) koje su namijenjene za male i srednje kompanije u prerađivačkom sektoru.

REACT-EU je novi instrument Europske unije, a vezan je za instrument nove generacije i dodatnu potporu jačanju otpornosti i bržeg oporavka gospodarstva u državama članicama Europske unije, kazala je ministrica Tramišak. Naglašava da su ovo nova sredstva koja je Hrvatska dobila na raspolaganje i isprogramirala dodatno operativni program Koherentnost i kohezija  za razdoblje do 2020. godine.

“Poziv je namijenjen za poticanje konkurentnosti ulaganjima u zelenu i digitalnu tranziciju gospodarstva, prvenstveno malim i srednjim poduzetnicima u proizvođačkoj industriji”, kazala je ministrica Tramišak.

Treba izdvojiti kako je minimalni iznos potpore 500 tisuća kuna dok je maksimalni čak 7,5 milijuna kuna.

Poticat će se ulaganja u nove poslovne jedinice, proširenje proizvodnje, potpuna transformacija proizvodnje ili pak pokretanje novog proizvoda. Time su obuhvaćene sve proizvođačke djelatnosti i ograničenja nema.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI