Miroslav Škoro: “Željeznicu treba koristiti kao najbrži način povezivanja u Zagrebu”

Matija Djanjesic/Cropix

Kandidat na lokalnim izborima za gradonačelnika Zagreba Miroslav Škoro komentirao je situaicju oko gradskog željezničkog prometa i njegovom utjecaju na sigurnost građana.

„Bitno je da smo mi za samo nekoliko minuta, doslovce šest-sedam minuta, iz Sesveta stigli ovdje u Trnavu, što je dokaz onima koji se koliko-toliko bave željeznicama ili barem gradskim prometom da je to najsigurniji, najbrži i najefikasniji način prijevoza. Kada bi ova pruga bila denivelirana, što znači, kada prevedemo, kada bi ju ukopali, što nije problem i za što postoje studije, vrlo bi se brzo i efikasno mogli kretati u gradu Zagrebu i vrlo bi se brzo i efikasno povezali centar grada sa svojim prigradskim naseljima, pa čak i onim dijelovima koji gravitiraju Gradu Zagrebu“, rekao je Škoro.

Također se osvrnuo na njemački grad Munchen.

„U gradovima koji su meni uzor i u kojima sam imao priliku živjeti poput Münchena ovakvi načini transporta su nešto što je svakodnevica, oni to zovu S-Bahn, oni to zovu U-Bahn, mi to zovemo željeznica. Ja se nadam da će biti prigode da Domovinski pokret, da moje kolege, posebice prof. Dobrović koji je veliki stručnjak u ovome dijelu, i ja kao budući gradonačelnik, napravimo prvi korak. Kod svake kapitalne investicije važna je vizija, važan je taj prvi korak“, zaključio je.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI