MISTERIOZNI DALMATINAC POVEZUJE DVOJAC KOVAČEVIĆ- VRDOLJAK: Spominje se i ime jednog moćnog tajkuna!

Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

Ponovno uhićenje bivšeg predsjednika Uprave Janafa Dragana Kovačevića uznemirilo je iznova duhove na domaćoj društveno-političkoj sceni. Prema sumnjama Uskoka s kojima su izašli u javnost Kovačević je mito primao u vidu nekretnina, a u zamjenu za namještanje poslova u Janafu.

Jedna od tih nekretnina je i stan u zgradi na splitskom Žnjanu, odnosno stan u zgradi Sunčani Žnjan na adresi Put Žnjana 14 D koju je izgradila istoimena tvrtka u vlasništvu bivšeg HNS-ova ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka, i njegova stranačkog kolege Klementa Bašića.

Osim tvrtke osnovane 2018. godine u kojoj surađuje s Vrdoljakom, ovaj splitsko-dalmatinski županijski vijećnik vlasnik je tvrtke Innecto Oil koja je zanimljiva utoliko što se osim djelatnosti kao što je trgovina, bavi i djelatnostima koje uključuju proizvodnju nafte, plina i naftnih derivata, tu je i najam vozila, ali i zbrinjavanje te trgovanje i gospodarenje otpadom, koje se ujedno smatra jednim od najunosnijih biznisa u našoj zemlji.

Končar kupio Brodotrogir dok je Vrdoljak bio ministar

Bašić je ujedno bio član NO u Hotelu Medena i Brodotrogiru, tvrtkama koja su u vlasništvu Danka Končara. Zanimljivo je da su mediji svojedobno pisali o vezama između Vrdoljaka i Končara, kojemu je upravo u eri njegova ministarskog mandata prodan Brodotrogir, o kojem se prije desetak dana izvještavalo zbog neisplate plaća djelatnicima škvera.

Široj javnosti Bašić je relativno nepoznat, no izgleda kako u poduzetničkom i političkom svijetu sasvim solidno kotira, kako će se to kotiranje i poveznica s Kovačevićem raspetljati ostaje za vidjeti u istrazi koja se po svemu sudeći tek počela raspetljavati, ali i u istrazi u koju bi Kovačević za sobom mogao povući niz uglednih poduzetnika te lokalnih i nacionalnih političara koji su s njime godinama surađivali u vrijeme dok je on kao HNS-ov kadar rukovodio Janafom, koji slovi za jednu od najprosperitetnijih državnih tvrtki.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI