MLADA NADA PLENKOVIĆEVA HDZ-a: Sin ratnog heroja koji se tek treba dokazati!

Cropix

Svaki tjedan skandal jedan, tako bi se nekako mogao sažeti način na koji u posljednje vrijeme funkcionira HDZ. I sam premijer Plenković svjestan je težine afera koje se u posljednje vrijeme vezuju uz njegovu stranku pa je upravo stoga i odlučio pročistiti HDZ-ove redove.

Kako svjedoče njegovi suradnici, Plenković naprosto ne želi da ga se provlači kroz medije zbog afera s kojima nema nikakve veze, baš se zato nedavno i promptno obračunao sa sisačkim županom Ivom Žinićem. Premijer, prema tvrdnjama upućenih, oko Žinića nije dvojio ni sekunde. Na prvi spomen njegove prve afere jasno je i nedvosmisleno prelomio da ovaj mora odstupiti znajući kako će se popis županovih skandala nastaviti te da će se odraziti na njegov, ali i na stranački rejting.

Žinić navodno nikada nije niti bio Plenkovićev prvi izbor niti je premijer s njim njegovao neki poseban odnos. Župan je, svjedoče sisački HDZ-ovci, nešto bliskiji s ministrom policije Davorom Božinovićem, dok je s druge strane Plenkovićev odabir mladi Ivan Celjak, prvi čovjek sisačkog HDZ-a i sin poginulog hrvatskog branitelja koji je ujedno prilično prisan s ministrom branitelja Tomom Medvedom.

Upravo bi ovaj tajanstveni mladić na nadolazećim lokalnim izborima trebao biti HDZ-ov kandidat za sisačko-moslavačkog župana, a njegovu kandidaturu navodno je podržao osobno i sam premijer koji je uvjeren kako HDZ u što većem broju županija mora dati prostor novim mladim snagama pošto, prema njegovoj viziji HDZ-a, u tome počiva budućnost stranke.

Još se u vladajućoj stranci vijeća oko toga tko će biti njihov kandidat za sisačkog gradonačelnika, no jedno je sigurno – u stranačkim redovima za Žinića više nema mjesta. Kako svjedoče Plenkovićevi suradnici, župan nije sam od sebe podnio ostavku već se na njoj inzistiralo nakon sastanka u stranačkoj središnjici, kada je Plenković prelomio i došao do posve logičnog zaključka da mu ljudi s takvim repovima iz prošlosti naprosto nisu potrebni.Da na kolegu Žinića ne računaju jasno je javnosti dao do znanja HDZ-ov predsjednik kluba zastupnika Branko Bačić, no iako s njime više ne računaju, u HDZ-u ipak još uvijek ne razmatraju mogućnost Žinićeva izbacivanja iz stranke. Mladog Celjaka opisuju kao svojevrsnu nadu za HDZ te kažu kako je ovaj pravnik pristojan i odmjeren dečko koji je u svojem kraju prilično prepoznatljiv, u Saboru je također prilično angažiran pa se očekuje da će u svibnju opravdati Plenkovićevo povjerenje.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI