MORAO BI NAPUSTITI VLADU! Butković u dvojbi života: Nudi mu se laskava pozicija

Goran Kovacic/PIXSELL

Zlatko Komadina toliko dugo upravlja Primorsko-goranskom županijom da je postao sinonim za vlast u tome kraju, no nadolazeći lokalni izbori koji se odvijaju u svibnju naredne godine taj bi trend mogli promijeniti.

Toj se trendovskoj promijeni ponajviše nadaju u vladajućem HDZ-u u kojem su ozbiljno zasukali rukave i krenuli u predkampanju za lokalne izbore slažući kadrove koji im mogu osigurati prevlast u lokalnim jedinicama.

U tom kontekstu upravo je županija SDP-ova Komadine posebno zanimljiva budući da je na prošlim lokalnim izborima HDZ u tom kraju ostvario respektabilan rezultat osvojivši vlast zu 13 gradova i općina. Da solidno stoje u tome kraju potvrdilo se i na ljetošnjim parlamentarnim izborima pa su stoga u vladajućoj stranci zaklljučili kako je to trend kojega moraju nastaviti, ali i prilika koju ne smiju propustiti.

Sve je to dakako razumljivo, no stranka premijera Andreja Plenkovića baš na tim lokalnim razinama muku muči s kadrovima koji ili su poznati po aferama, ili nisu dovoljno prepoznatljivi da bi mogli stranci osigurati pobjedu. Premijerov cilj bio je na unutarstranačkim izborima pomladiti i obnoviti stranku, no na koncu je ipak bio primoran odlučiti se za balans između stranačkih doajena i svojih pomladaka, kojima fali političkih utakmica u nogama.

Političkih utakmica zato ne fali Olegu Butkoviću, iako mlad, on u politici ima respektabilno iskustvo, toliko respektabilno da se u HDZ-u počelo razmišljati o tome da samo on može pobjediti Komadinu i da bi ga trebalo poslati u utrku za župana. U HDZ-u vjeruju da je on jedini koji ima šanse pobjediti aktualnog župana, međutim, Ministar prometa nije pretjerano oduševljen tom idejom, a kako u primorskoj županiji upravo Butković vuče sve konce on će osobno donijeti odluku o kandidatu za župana. Upućeni svjedoče kako Butković dvoji između dva potencijalna kandidata. Prvi je gradonačelnik Bakra Tomislav Klarić, a druga gradonačelnica Malog Lošinja Ana Kučić kojoj su navodno u stranci nešto skloniji te smatraju kako nije loše da se u utrci za županicu okuša žena.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI