MOST IMA KANDIDATA! Službeno je, hoće li on postati novi šef metropole?

Zvonimir Troskot Mostov je kandidat za gradonačelnika Zagreba, potvrdio je to za Dnevnik Nove TV.

“Predsjedništvo Mosta, zajedno za organizacijskim odborom dalo mi je povjerenje. Prije političke karijere, deset godina bavio sam se financijskim nadzorom i inspekcijama korporacija u RH. Prvi kriterij za odabir kandidata je bila financijska pismenost i poznavanje ekonomije što je prvi problem za Grad Zagreb”, napomenuo je Troskot.

Dodao je kako je nadgledao i nadzirao velike sustave, te je vodio referendumsku inicijativu.

“Imao sam se prilike boriti protiv lokalnih šerifa, kao što je naš gradonačelnik i tu smo vidjeli da je prijeko potrebno da idući gradonačelnik ne bude lokalni šerif, faraon i despot već da imamo jedan timski rad i duh”, kaže Troskot.

Zvonimir Troskot je inače bivši nogometni reprezentativac i aktivist, a na pitanje što zamjera Bandiću odgovara: “Građani ni ne znaju koliko smo mi dužni.  2023. godine sjest će jedna obveznica iz 2007. godine u iznosu od 2 milijarde kuna. Taj kredit je bio podignut za vodoopskrbnu i vodootpadnu mrežu. Nemamo ni jedno ni drugo, a nema ni 2 milijarde kuna. Sve će se to preliti na proračun, što znači da će svaka osoba u Zagrebu morati isplatiti 4000 kuna”, ističe.Kaže i da je najveći problem troškovna strana proračuna. “Previše se troši. Ne znamo na šta novac odlazi”, upozorava.

“Zagreb je šuplji švicarski sir”, rekao je i napomenuo da odgajateljicama nije isplaćena plaća. Kaže i kako je potrebna dubinska analiza Grada da bi se znalo koji potezi će se vući. Kaže da još nisu razgovarali s Domovinskim pokretom o podršci, a da je HDZ zapravo partner Milanu Bandiću.

“HDZ u Gradu Zagrebu financira kampanju Milana Bandića”, zaključno je rekao Troskot.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI