MOSTARSKI MUFTIJA PODRŽAO IZETBEGOVIĆEVA KANDIDATA: Pružio je krucijalnu pomoć

screenshot

Mostarski muftija mr. Salem ef. Dedović uoči lokalnih izbora u Mostaru u svojem je uredu primio predsjednika SDA Bakira Izetbegovića.

“Mi Bošnjaci želimo da ovo bude pobjeda Mostara, ne pobjeda nad nekim, jer nam valja poslije izbora nastaviti živjeti skupa”, kazao je Izetbegović dodajući da očekuje da će za gradonačelnika biti izabran Zlatko Guzin.

Izetbegović je istakao da je politika Koalicije za Mostar jednako tretirati ljude, koja će od Mostara napraviti grad kakav on zaslužuje biti; grad turizma, grad prosperiteta, pomirenja, ujedinjeni, evropski, bosanskohercegovački Mostar.

On se zahvalio muftiji Dedoviću i Islamskoj zajednici na svemu što su učinili na normalizaciji prilika u Mostaru i jačanju kapaciteta društvenog života u ovom gradu.

“Muftija je jako cijenjen, ne samo među političarima već i građanima Mostara i već je pružio krucijalnu pomoć da se stvari odvijaju u pozitivnom smjeru. Konačno smo vratili demokratiju u Mostar, omogućili ljudima da biraju i sad nam slijedi ona druga stepenica, pomirenje i zajednički rad sa Hrvatima, Srbima i ostalim građanima, da napravimo Mostar na koji ćemo svi skupa biti ponosni”, naglasio je Izetbegović.“Nama je drago kada imamo priliku iskazati naša stajališta u vezi sa općim društvenim pitanjima, a sve s ciljem stvaranja demokratskog ambijenta u kojem ćemo jačati  pluralno društvo, u kojem ćemo imati višeglasje. To su tekovine suvremenog i modernog društva u kojem vjerske zajednice, tako i u našoj državi koja je sekularna, imaju svoje mjesto i sasvim je prirodno da se čuje glas vjerskih institucija koje brinu i o duhovnom i o kulturnom i obrazovnim ambijentu, u kojem jedan narod i svi narodi ove zemlje žive”, kazao je muftija te dodao: “Koliko smo mogli razumjeti svi oni sa dobronamjernom energijom i pažnjom gledaju u predstojeće lokalne izbore. I mi tako gledamo i zato je naša poruka ljudima da iskoriste svoje demokratsko pravo, da budu svjesni važnosti političkih procesa u našoj zemlji i da ni u kom slučaju ne apstiniraju, jer time bi radili protiv sebe i protiv Mostara”, poručio je muftija.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI