MRTVI SMO! NE POSTOJIMO! Alarm iz SDP-a: Stranka propada!

Photo: Boris Scitar/Vecernji list

Gotovo je sigurno da će HDZ u utrku za gradonačelnika Osijeka poslati mladog šefa gradske organizacije Ivana Radića, koji je ujedno i jedino konkretno ime koje se u vladajućoj stranci spominje u kontekstu kandidata za velike gradove na nadolazećim lokalnim izborima.

Radić uživa potporu stranačkog rukovodstva, a uz njega će dakako stati i župan Ivan Anušić.

I dok HDZ ima jasnu situaciju za grad na Dravi, u SDP-u situacija nije ni izbliza tako postavljena. U Osijeku naprosto nemaju kandidata s kojim bi mogli iskoristiti priliku i krenuti u borbu.

”Sramotno je ovo što se nama događa, mi se nemamo s kime boriti, a pred nama je situacija koja bi se s pravim kandidatom vrlo lako mogla okrenuti u našu korist. Jasno je da će HDZ snage odmjeravati na desnici sa Škorinim kandidatom, nama je otvoren kompletan prostor na ljevici, a mi nemamo nikoga s kim bi se upustili u utrku”, komentira naš sugovornik iz osječke organizacije SDP-a priznajući kako je njihov ogranak u potpunom rasulu za što dio odgovornosti snosi i Biljana Borzan. ”Govorilo se da bi aktualni zamjenik gradonačelnika Boris Piližota mogao biti naš kandidat, ali on je od toga odustao. Kao kandidat se spomninjao i Domagoj Hajduković to bi čak i bilo korektno međutim, pitanje je ima li on uopće volje za to”, tvrdi nadalje naš sugovornik pa kaže da im se kao opcija nudi nestranački Vladimir Šišljagić.

”I sa njim se vode određeni razgovori, međutim, to bi moglo izazvati velike pobune i kaos, koji nam je po svemu sudeći neizbježan, u Vukovaru ćemo se natjecati sa Sabom, a ovdje sa bivšim Glavaševim suradnikom pa ne znam kakvu poruku time šaljemo socijaldemokratima u Slavoniji, šaljemo poruku da smo mrtvi, da ne postojimo i da se ne zna tko nam nosi glavu. To je suludo i nedopustivo, ali nas obične članove ionako nitko ništa ne pita, jer da se nas pita tada nam Sabina Glasovac ne bi bila nositeljica liste u našoj izbornoj jedinici”, komentira naš sugovornik.



Tako burnih komentara u Škorinom pokretu nema premda su još uvijek zagonetni po pitanju svojih kandidata ne samo za gradonačelnika Osijeka već i za župana osječko-baranjskog.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI