NA POMOLU VELIKI PROBLEMI? Škoro digao čitav HDZ!

Photo: Marko Prpic/Pixsell

Smrt Milana Bandića osim što je uznemirila i pogodila članove njegove stranke, gotovo slično stanje je i u HDZ-u s naglaskom na zagrebačkoj organizaciji. Kako je već otprije poznato njihov glavni kandidat je Davor Filipović. Riječ je o mladom ekonomskom ekspertu u kojeg predsjednik HDZ-a Andrej Plenković ima dosta vjere.

Iako su iz stranke priznali kako su željeli da se mladi Filipović povuče iz bitke za Zagreb, Plenković je tu raspravu odlučio prekinuti i ostaviti Filipovića kao svog glavnog kandidata jer bi u suprotnom takva odluka bilo političko samoubojstvo.

Kako objašnjavaju sugovornici iz HDZ-a, Bandićevu smrt nitko nije mogao naslutiti, ali da je ona pokazala kako u Zagrebu organizacija nema unutarstranačku politiku, program i smjer.

Također se ističe kako u stranci jednostavno nemaju jakih imena kojim bi mogli upotpuniti takvu kandidaturu za grad Zagreb jer Plenković ne da ispred sebe. U jednu ruku je to razumljivo, ali i ne baš dobro. Govore kako u vrijeme kada se kampanja trebala usmjeriti prema SDP-ov kandidatu Joško Klisoviću, kandidaturu za gradonačelnika Zagreba je objavio Miroslav Škoro te sada ovime kampanja postajala teška i kompleksna.

Isto se problem nameće i nakon izbora jer tko god dobije, morat će se zajedno surađivati u Gradskoj Skupštini. Ukoliko ne žele koaliciju s platformom Možemo! i SDP-om, onda će ostati s druge strane stranka Miroslava Škore. Ono što je Plenković uspio izbjeći na parlamentarnim izborima, očigledno neće biti moguće kada je u pitanju grad Zagreb i Skupština istog grada, napominju sugovornici.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI