NA POREZNOJ ‘LISTI SRAMA’ POZNATI NOVINAR: Jedan od zagrebačkih rekordera

Screenshot

Brojni poduetnici, estradne zvijezde, sportaši, ali i političari osvanuli su na nedavno objavljenom popisu dužnika kojega je objelodanila Porezna uprava, dio dužnika na toj se listi nalazi unazad nekoliko godina, a na nemilom popisu kao jedan od najvećih dužnika u Zagrebu pojavio se i poznati novinar Davor Butković, znan i kao urednik u Globusu, ali u Jutarnjem listu.

Prema podacima Porezne Butković je trenutno dužan gotovo dva milijuna kuna, točnije radi se o iznosu od 1.936.191,48 kuna, dok najveći dio od 1.216.092,08 kuna otpada na neplaćanje poreza na dodatnu vrijednost. Butković je inače jedan od najpoznatijih hrvatskih novinara, a u medijima se o njemu pisalo prije par godina kada je objavio lažni intervju s bivšim premijerom Ivom Sanaderom.

Prvi na ovom popisu s dugom od 86 milijuna kuna jest Marijan Kunina, umirovljenik koji posjeduje poslovno-stambeni kompleks u središtu Zagreba, vilu na moru te kuću u zagfrebačkom Vrapču. Jedno od najzvučnijih imena na ovoj listi jest i ono bivšeg šefa Hrvatske gospodarske komore Nadana Vidoševića koji je dužan preko 13 milijuna kuna za porez i prirez na dohodak. Valja ipak spomenuti kako je država u posljednjih godinu dana uspjela naplatiti preko 397 milijuna kuna starog poreznog duga, što je rekord u posljednjih osam godina od kada se objavljuje lista poreznih dužnika kolokvijalno znana i kao lista srama koju je Porezna objavila zadnjeg dana listopadaNeke represivne mjere po svemu sudeći urodile su plodom pa je tako primjerice šef HNS-a Davor Šuker podmirio dugovanja od 5,9 milijuna kuna nakon što su mu lani zaprijetili ovrhom te se upisali na njegov luksuzni opatijski Penthouse, nogometaš Sammir podmirio je dugove od 1,5 milijuna kuna nakon zabilježbe na kuću, no lista dužnika i dalje je puna stranih nogometaša koji su prije odlaska u inozemstvo igrali za hrvatske klubove. Uz sportaše ne listi je i dizajner Ivica Skoro s preko 400 tisuća kuna duga, a tu je i načelnik Vira Kristijan Kapović koji je većinu duga ipak uspio podmiriti.

 

Facebook Comments



Loading...
DIJELI