NA PRAGU PREUZIMANJA GLAVNOG GRADA: Tko je zapravo Tomislav Tomašević, aktivist koji je predvodio prosvjede?

Kandidat za gradonačelnika Zagreba iz platforme Možemo! Tomislav Tomašević suvereno je poharao lokalne izbore za glavni grad Hrvatske. U drugi krug se plasirao s nevjerojatnih 45,45 posto glasova. Prvi pratitelj i protukandidat u drugom krugu, Miroslav Škoro osvojio je tek 12,16 posto glasova te se vidi kako je Tomašević ogroman favorit.

No, tko je zapravo Tomislav Tomašević? Široj javnosti je poznat kao borac za javni interes u Zagrebu te stručnjak za zaštitu okolišu i upravljanje komunalnim uslugama.

Aktivizmom se počeo baviti od svoje 16. godine te se tada priključio Zelenoj akciji. Prije 11 godina predvodio je prosvjede u Zagrebu pa tako se možemo posjetiti kako je 2010. godine predvodio aktiviste Zelene akcije kako bi spriječili početak radova na ulazu u garažu Horvatinčićeva centra na Cvjetnom trgu.


Kao prioritete za grad Zagreb lider ističe jeftine i kvalitetne komunalne usluge te svima dostupne javne usluge (vrtići, škole, bolnice, starački domovi).

Zalaže se za povećanje zaposlenosti, poglavito mladih, kroz zelenu industrijalizaciju, kroz instrumente zelene javne nabave i razvoj društvenog poduzetništva.Tomašević se 2017. godine kandidirao za mjesto gradonačelnika Zagreba iz, kako sam kaže, ”želje da zajedno sa sugrađanima stvara Zagreb koji je otvoren, dinamičan, zelen, živ, održiv, pravedan i koji je na svjetskoj listi najpoželjnijih gradova za život”

Facebook Comments

Loading...
DIJELI