Načelnik policije u Grudi proglašen krivim za seksualno uznemiravanje kolegica: Evo za što ga sve sud tereti!

mup

Načelniku policijske postaje u Grudi, Matku Klariću koji je optužen za počinjenje više težih povreda službene dužnosti, stigla je i presuda. Nepravomoćnom presudom je proglašen krivim po sve tri točke za koje ga se teretilo, te je smijenjen s dužnosti.

Podsjetimo, Klarića se tereti da je seksualno uznemiravao policajke. Uz to, tereti ga se da je kolegice koje su druge vjeroispovijesti prisilio da idu u katolički samostan. Također ga se teretilo da je kriminalce pustio da prelaze preko granice.

Umjesto da načelnika Klarića udalji iz postaje, šef dubrovačke policije Ivan Pavličević odlučio se samo na pokretanje disciplinskog postupka protiv načelnika Klarića.

Na disciplinskom sudu u Splitu je ispitano šest svjedoka.

“Inkriminacija koja se načelniku stavlja na teret nije samo seksualno uznemiravanje, još postoji inkriminacija koja se odnosi na zloporabu položaja i ovlasti, pitanje stranih državljana koji su ušli preko državne granice. Ta inkriminacija sa sobom vuče ne samo diskrecijsko pravo načelnika dubrovačke policije na koje se on pozvao da može ili ne mora udaljiti načelnika postaje, nego je morao. Upravo ćemo zato mi kao sindikat inzistirati na odgovornosti načelnika koji nije načelnika granične policije udaljio iz službe”, rekao je novinarima šef sindikata Mario Puškarić



“Kakva je to poruka žrtvama koje su prijavile da i dalje bude voditelj tim žrtvama? I one bi trebale posvjedočiti…”, dodao je.

Kazao je kako nije uobičajeno da cijeli postupak traje od jeseni.

“Dok nije došla unutarnja kontrola iz Zagreba, ništa se nije događalo. Zašto je to tako – načelnik treba odgovoriti”, kazao je.

Rekao je kako protiv načelnika Klarića postoji i treća inkriminacija.

“Tereti se da je načelnik kolegice koje su druge vjeroispovijesti prisilio da idu u katolički samostan. Posao policajca nije čistiti samostan. Prema tome, sve je jasno”, rekao je.

Na kraju je dodao kako polaže vjeru u disciplinski sud.

“Svi su prisutni. Sud bi danas trebao donijeti odluku, ako ne bude drugih okolnosti. I sam ministar se zapitao kakva je poruka javnosti ako ovakvo ponašanje prođe nekažnjeno, ako policija u svojim redovima neće ovakve stvari riješiti”, rekao je predsjednik Sindikata policijskih službenika Mario Puškarić.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI