NACIONALNI STOŽER: Od sutra počinje cijepljenje u ordinacijama obiteljske medicine, dok posljednjih dana bilježimo pad broja novozaraženih

Jučer je u Hrvatskoj zabilježeno je 424 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj ukupno bio 2904. Među njima su 1143 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 106 pacijenata, dok su Preminule 22 osobe.

Britanski proizvođač lijekova AstraZeneca u subotu je objavio kako se čini da njegovo cjepivo protiv koronavirusa, razvijeno u suradnji sa Sveučilištem Oxford, pruža tek ograničenu zaštitu od  južnoafričke varijante covida-19, na temelju prvih podataka kliničkog ispitivanja.

Više pročitajte OVDJE

Epidemiolog i član Vladina Znanstvenog savjeta Branko Kolarić izjavio je u subotu kako je skeptičan prema popuštanju epidemioloških mjera, a mišljenja je da ne bi značajno popuštao mjere nakon 15. veljače jer smo do sada od njih imali dobar efekt u suzbijanju širenja zaraze.

Više pročitajte OVDJEEpidemiologinja HZJZ-a Iva Pem Novosel komnetirala je prvu tranša cjepiva AstraZenece, Svi oni koji su se odlučili primiti neko drugo cjepivo, mogu to učiniti no morat će pričekati do dolaska drugih doza cjepiva.

Više pročitajte OVDJE

U Hrvatsku je u subotu stiglo prvih 16.800 doza cjepiva AstraZenece koje će od ponedjeljka biti distribuirane diljem Hrvatske za cijepljenje građana, izvijestio je glasnogovornik Vlade RH Marko Milić putem twittera.

Više pročitajte OVDJE

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI