Nadzorni odbori dviju najjačih banaka imenovali nove članove: U pitanju su moćni Hercegovac i dvije tajanstvene dame

Screenshot

Kako se doznaje, došlo je do kadrovskih promjena u dvije najjače banke u Republici Hrvatske. Nadzorni odbor Zagrebačke Banke je na sjednici odabrao novog predsjednika Uprave Ivana Vlahu koji je zamjenio Romeca Collina.

Vlaho je karijeru započeo početkom 2000. godine kao analitičar rizika u Zagrebačkoj banci u susjednoj Bosni i Hercegovini te je preko 20 godina radio u Unicredit Grupi na raznim pozicijama.

Prije dvije godine postao je zamjenik predsjednika Uprave Unicredita u Mađarskoj. Diplomirao je u Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.

Na istoj ovoj sjednici Nadzorni odbor imenovao je Jasnu Mandac za članicu Uprave Banke te će ona zamijeniti Lorenza Ramajolu. Mandac se Zagrebačkoj banci pridružila 1997. godine, nakon nekoliko specijalističkih i rukovodećih pozicija postaje direktorica Financija, a zatim i direktoricom Strategije, planiranja, proračuna i kontrolinga. Radila je i kao direktorica Upravljanja aktivom i pasivom, a nakon toga i kao direktorica Tržišnih likvidnosti i operativnih rizika, ingegracije rizika i interne validacije u Zagrebačkoj banci. Bila je i članica Uprave zadužena za financije u UniCredit Bulbank, najvećoj banci u Bugarskoj. Mandac je diplomirala na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagreba.

I Nadzorni odbor Privredne banke Zagreb imenovao je novu članicu Uprave. Radi se o Vedrani Jelušić Kašić.



“Nadzorni odbor Privredne banke Zagreb je na sjednici održanoj 12. travnja 2021. donio odluku kojom se za člana Uprave banke imenuje Vedrana Jelušić Kašić, na mandat od tri godine, uz uvjet i počevši od dana izdavanja prethodne suglasnosti Hrvatske narodne banke za obavljanje funkcije člana uprave kreditne institucije”, stoji u objavi banke PBZ-a.

Inače, Jelušić Kašić bivša je regionalna direktorica Europske banke za obnovu i razvoj za Hrvatsku, Sloveniju, Mađarsku i Slovačku, bila je i partnerica odgovorna za financijsko savjetovanje vezano za korporativne financije u konzultantskoj tvrtci Deloitte. Osim toga u njenoj biografiji navodi se kako je riječ o “financijska stručnjakinja usmjerena na ostvarenje rezultata, s više od 15 godina upravljačkog iskustva i pružanja podrške privatnom i javnom sektoru, donošenja poslovnih odluka i definiranja reformi radeći za priznatu međunarodnu financijsku instituciju u raznim poslovnim sektorima uključujući proizvodnju, poljoprivredu, energetiku, infrastrukturu, turizam, financijski i nekretninski sektor”.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI